Tanca
Educació 26 de maig de 2021

516 noves sol·licituds d’alumnes per a les escoles bressol, P3 i 1r d’ESO

Del total de sol·licituds rebudes per començar ensenyaments el curs 2021-2022, 83 són noves altes per a les escoles bressol municipals i 197 són per a cursar P3 als centres educatius públics i concertats del municipi. A 1r d’ESO la preinscripció ha estat de 235 alumnes, amb la qual cosa els dos instituts públics de la vila tindran quatre grups cadascun

El període de preinscripció escolar per al curs 2021-2022 ha finalitzat amb 83 noves sol·licituds per a les dues escoles bressol municipals, 197 per cursar P3 als centres educatius públics i concertats del municipi i 236 per a 1r de la ESO als centres d’ensenyament secundari de la vila. A P3 el nombre de preinscripcions ha estat inferior a les previsions inicials i això farà que l’escola Taquígraf Garriga, que estava previst que obrís amb dues línies, ho faci, de moment, amb només una. Tot i això, aquesta decisió es podria replantejar al setembre en funció de com evolucionin les inscripcions fora de termini. El període de matriculació serà del 14 al 18 de juny, ambdós inclosos, per a segon cicle d’educació infantil, primària i secundària; i del 16 al 22 de juny per a les escoles bressol municipals.

A les escoles bressol municipals d’Esparreguera, EB Cucuruga i EB Coloraines, el total de sol·licituds rebudes, amb dades actualitzades el dia 25 de maig, és de 83. D’aquestes 5 són per al grup de nadons nascuts el 2021, que té una oferta inicial de 8 places i disposa encara de 3 vacants; 34 per al grup d’infants nascuts el 2019, que tenia una oferta inicial de 56 places i té, per tant, 22 vacants; i 44 per al grup de nascuts el 2020, que omple així totes les places que hi havia disponibles. El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha afirmat que “han millorat les xifres de preinscripció respecte el curs passat, però encara no hem arribat als índexs del 2019” i ha apuntat que “la política del govern espanyol d’equiparar les baixes de paternitat i maternitat ha influït en la davallada d’inscripcions al grup de nadons, ja que aquesta ampliació permet a les famílies repartir-se millor el temps de primera criança i inscriuen més tard als infants”.

En referència a P3, l’oferta de sortida era de 225 places, però finalment, amb dades de principis de maig, hi hagut 197 sol·licituds, això vol dir que queden 28 vacants, que es podran omplir amb les sol·licituds que entrin fora de termini i també amb la matricula viva que es pugui produir durant el curs escolar. Aquesta baixa preinscripció es basa en la situació demogràfica de la vila, ja que l’any 2018 es van registrar 198 naixements i d’aquests hi ha un 6,5% de famílies que no han tramitat la preinscripció. “L’escola Taquígraf Garriga sortirà en principi amb una línia de P3 i no amb dues, tot i que aquesta decisió es revisarà al setembre en funció de si hi ha hagut noves matriculacions”, ha explicat el regidor d’Educació, qui ha apuntat que “aquest fet no està directament relacionat amb les ràtios, sinó amb el padró i el número de preinscripcions que ha estat inferior al previst i ha fet que, enlloc de sortir amb 10 grups s’hagi optat per fer-ho amb 9”.

I pel que fa a 1r d’ESO, hi hagut una preinscripció de 236 alumnes de noves sol·licituds de centres adscrits al municipi, als que caldria afegir els joves que promocionen dins l’escola cooperativa El Puig. El nombre total de places ofertes inicialment era de 240 i, per tant, amb dades actualitzades a principis de maig, queden 5 places vacants. El dia 7 de juny es publicarà la llista d’alumnes admesos a cada centre i també la llista d’espera. I del 14 al 18 de juny, s’obre el període de matriculació dels preinscrits amb plaça assignada per a segon cicle d’educació infantil, primària i secundària.

En el cas de les escoles bressol el període matriculació serà del 16 al 22 de juny, tot i que abans, el dia 10 de juny, tindrà lloc el sorteig per acabar de configurar els alumnes que entren a cada centre. Totes aquelles famílies que no hagin tramitat la preinscripció dins els terminis establerts han d’adreçar-se a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament per a tramitar les sol·licituds per a qualsevol dels ensenyaments que es presten al municipi, excepte en el cas de les escoles bressols, que han d’adreçar-se directament a les direccions dels centres.