Tanca
Esports Política 17 d’agost de 2020

Aprovat el projecte d’arranjament del pavelló municipal d’esports

El projecte de reparació i millora del pavelló ha estat aprovat per unanimitat en un Ple extraordinari celebrat aquest matí. S’hi preveu un cost de 384.000 euros i una durada de les actuacions de quatre mesos, tot i que aquestes no començaran fins al 2021, un cop licitat i adjudicat el contracte d’obres necessari

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí en sessió extraordinària el projecte d'arranjament del pavelló municipal d'esports. La intervenció, aprovada per unanimitat, es valora en 384.656 euros i servirà per a reparar els danys ocasionats pels aiguats del passat 29 de maig a la pista esportiva, els revestiments i sòcols de fusta i el lucernari de coberta. El temps previst d’execució del projecte és de 4 mesos, tot i que aquest termini no començarà a córrer fins al 2021, un cop acabada la licitació del contracte d’obres. Prèviament a aquesta, el proper mes de setembre, serà necessària una nova modificació de crèdit per a dotar de pressupost aquesta actuació, ja que als 306.000 euros consignats inicialment cal afegir els imports restants per adequar a normativa la barana exterior de la coberta sobre els vestuaris i fer les millores en la il·luminació i la ventilació de la instal·lació recollides en el projecte.

Tot i que la nova modificació de crèdit necessària abans d’iniciar els tràmits de licitació no es podrà materialitzar fins al ple del proper mes de setembre, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha justificat la celebració del ple extraordinari per a l’aprovació del projecte d’arranjament del pavelló “tenint en compte que aquesta aprovació ha de tenir una exposició pública d’un mes i que, al setembre, la modificació de crèdit només requereix un termini d’exposició de 15 dies, de manera que es guanyen dues setmanes en el procés de tramitació”. Rivas ha informat que el termini total estimat per a la licitació del contracte d’obres és d’uns cinc mesos i que l’inici del tràmit no estarà a punt fins a finals d’octubre, de manera que “fent l’aprovació del projecte ara pot semblar que s’avanci poc però és l’opció de que disposem de cara a anar el més ràpid possible amb la reparació del pavelló”.

Malgrat aprovar-se per unanimitat, el projecte d’arranjament del pavelló municipal d’esports ha estat objecte de diferents observacions per part d’alguns regidors i regidores. La portaveu del grup municipal de la CUP, Raquel Montoya, ha subratllat que seria desitjable que l’Ajuntament portés un control de qualitat al voltant de la licitació de les obres, així com dels preus dels materials i la ma d’obra, per a no contribuir a la precarietat laboral en els actuals temps de pandèmia. Montoya també ha aprofitat per a reclamar que el consistori pugui fer ús del romanent de tresoreria per a l’adequació d’altres equipaments i l’espai públic municipal, recordant l’acord de ple relatiu a la millora del finançament local. Per la seva banda, el portaveu d’Esparreguera 2031, Manel Roca, ha valorat positivament l’ampliació del projecte inicialment pressupostat “amb noves millores que eren necessàries” i ha demanat que el manteniment i la millora de les instal·lacions municipals es faci de manera ordinària i no a partir d’emergències com és el cas del pavelló d’esports. D’altra banda, Roca ha reclamat que es vetlli pel compliment dels terminis en l’execució de les obres donada l’afectació que el tancament de la instal·lació està tenint entre les entitats i persones usuàries.

El portaveu de Junts per Esparreguera, Jordi Mestres, ha lamentat “l’estat catatònic en que es troben les instal·lacions esportives municipals” però ha felicitat l’equip de govern per incloure les demandes del seu grup i d’ERC en el projecte portat avui a votació, com ara les millores en la il·luminació, la ventilació i les baranes sobre la coberta dels vestidors. Finalment, Mestres ha apuntat la necessitat d’informar a les entitats que normalment fan servir el pavelló sobre la situació sobrevinguda i trobar solucions per a que totes elles puguin realitzar les seves activitats, ja que “segons la previsió, la propera temporada està perduda”. D'altra banda, el regidor no adscrit, Francisco Aguilar, ha demanat que en l’execució del projecte es tingui en compte l’eliminació de barreres arquitectòniques i, en el seu torn, la regidora d’Esports, Glòria González ha destacat la rapidesa amb què s’ha dut a terme el projecte d’arranjament i ha assegurat que només resta pendent tancar alguns horaris amb instal·lacions de Monistrol per acabar de tancar la graella d’entrenaments i partits amb totes les entitats afectades. González també ha explicat que cap a finals d’agost es farà una nova reunió amb les diferents entitats esportives per tal d’informar-les de l’actuació que es preveu dur a terme i dels terminis en el procediment administratiu i en l’execució de l’obra.

Finalment, el portaveu del grup municipal del PSC, Daniel Farriols ha destacat el fet de realitzar un ple extraordinari durant el mes d’agost per tal d’aprovar el projecte d’arranjament del pavelló i ha agraït la implicació dels diferents agents al respecte: els departaments d’Esports i de Serveis Territorials, els grups de Junts per Esparreguera i ERC per les seves aportacions, les entitats que han fet propostes al respecte i els tècnics municipals que han facilitat la celebració d’aquest ple.

Aprovació de la fase 2 del projecte d’enllumenat de Can Pasqual

El Ple extraordinari celebrat avui també ha servit per aprovar la fase 2 del projecte elèctric de Can Pasqual. El projecte defineix l’ampliació de l’actual instal·lació a la segona planta, per reconvertir la zona d’arxivadors en oficines, i la modificació dels serveis elèctrics a la planta baixa per adequar-los a normativa. El cost de la intervenció, segons el projecte, és de 34.648 euros i el termini d’execució de les obres s'estima en un mes. Hi han votat a favor PSC, EC, Ciutadans, E2031, JxE i el regidor no adscrit; i s’han abstingut ERC i la CUP.