Tanca
Educació 20 de juliol de 2020

Avui comença el període de matriculació a l’Escola d’Arts Plàstiques d’Esparreguera

Les inscripcions es poden tramitar presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o bé telemàticament. L’escola ofereix cursos per a infants, Expressió plàstica i Ceràmica i plàstica; per a joves, Expressió artística i Còmic; i també per a adults, Dibuix i pintura, Restauració de mobles, Joieria, Vitralls i fusing i Ceràmica i terrissa

L’Escola d’Arts Plàstiques d’Esparreguera obre avui la matrícula per al curs 2020-2021 dels Tallers Artístics i Culturals. El centre ofereix diversos cursos adreçats a infants, joves i adults, així com diferents tallers monogràfics per a totes les edats de quatre sessions de durada. Les sol·licituds, tant de noves matrícules com les confirmacions de places de l'actual alumnat del centre, es podran presentar fins al 31 de juliol per via telemàtica o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament. Per a fer-ho presencialment caldrà demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 777 18 01, enviar un WhatsApp al 677 500 192 o un correu electrònic a [email protected].

El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha afirmat que “tot i la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia, la qual ha comportat la suspensió de les classes del darrer trimestre, i davant la incertesa de quina serà la situació al setembre, estem planificant un pla de reobertura de l’Edifici de la Casa dels Mestres, i l’activitat dels tallers artístics i culturals del proper curs escolar 2020-2021”. El centre ofereix per aquest proper curs dos tallers per a joves, Còmic i Expressió artística, i dos tallers per a infants, Expressió Plàstica i Ceràmica i plàstica, que el proper curs s'oferirà dos dies. L’oferta formativa per als adults consta de cinc cursos diferents: Dibuix i pintura, Restauració de mobles, Joieria, Vitralls i fusing i Ceràmica i terrissa. A més, també s’ofereixen cursos monogràfics per a totes les edats de diferents disciplines, com vitralls, tapisseria, fotografia, còmic, joieria, tècniques artesanals, cistelleria i il·lustració, entre d’altres.

Com cada any, els alumnes que vulguin sol·licitar la plaça en qualsevol dels tallers ho han de fer presentant el model de sol·licitud de confirmació de la plaça i/o de matrícula al registre de l’Ajuntament per via telemàtica, a través de l’apartat Catàleg de tràmits del web municipal, o bé presencialment a l’OAC, demanant cita prèvia. En la sol·licitud cal especificar el nom del taller o tallers així com el dia i l'horari que es vol escollir. “Us recomanem registrar la sol·licitud a l’OAC el més aviat possible, perquè l’assignació de places es realitza seguint rigorosament l’ordre d’entrada de les sol·licituds, i aquest any l’aforament és més limitat”, ha apuntat el regidor d’Educació. La presentació de la sol·licitud, no obstant, no garanteix la plaça. La confirmació i tota la informació específica, atenent les indicacions de les administracions competents en matèria sanitària, serà comunicada pel servei d’Educació de l’Ajuntament, com a molt tard l’1 de setembre.

Des de fa tres cursos, l’Escola d’Arts Plàstiques aplica la tarifació social a l’hora de calcular la quota que paga cada alumne. La matrícula, per als nous alumnes, és de 43 euros en el cas dels adults i de 35 euros per a infants i joves. En quant a les quotes mensuals dels tallers, en el cas dels adults van des de 21,15 fins a 47 euros; la dels joves se situa entre els 16,20 i els 36 euros; i per als tallers infantils, aquestes van des de 14,40 fins a 32 euros. Els cursos monogràfics tenen una quota de 60 euros per 12 hores distribuïdes en 4 sessions.