Tanca
Alcaldia 10 de maig de 2019

Cinc municipis del Baix Llobregat Nord demanen més agents de Mossos d’Esquadra

Esparreguera, Abrera, Collbató, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires han signat una carta per instar a la Conselleria d’Interior a què desenvolupi, de manera imminent, un pla de millores de mitjans i d’ampliació de recursos en matèria de seguretat ciutadana

Esparreguera, Abrera, Collbató, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires han signat una carta adreçada al conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, per tal d’instar a la conselleria a què desenvolupi, de manera imminent, un pla de millores de mitjans i d’ampliació de recursos en matèria de seguretat ciutadana en els territoris d’aquests municipis. En la missiva els alcaldes i alcaldessa d’aquests cinc municipis del Baix Llobregat Nord també mostren la seva disposició a fer una reunió de treball que serveixi per poder abordar el problema urgentment.

En el document destaquen que “som conscients de la bona feina realitzada per l’ABP de Mossos d'Esquadra de Martorell, però també som sabedors de les seves limitacions per la manca de recursos i de mitjans existents, fet que sovint ens aboca a destinar mitjans i recursos municipals per poder col·laborar amb els Mossos en les seves tasques”. En aquest sentit, apunten que “malgrat la nostra voluntat de col·laborar amb qualsevol institució, considerem que aquest esforç no s’ha de considerar com un fet normal”. La petició també es farà arribar al cap del Servei d’Administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, Tomàs Colom, i a la cap del Negociat de Coordinació Administrativa de l'ABP Martorell, Maria José Lora.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha ressaltat “la unitat d’acció dels municipis que durant els quatre anys de mandat hem intentat actuar de forma conjunta en molts àmbits, en aquest cas parlem de l’àmbit de la seguretat per reivindicar que dotin de més recursos als Mossos d’Esquadra de la zona on vivim, que portin més personal i que puguem tenir una planificació ajustada a les necessitats reals del territori”. En declaracions a Ràdio Esparreguera, l’alcalde ha apuntat que “hi ha molta coordinació entre la Policia Local i Mossos d’Esquadra, però en el moment que Mossos té una falta de personal, ens demana als ajuntaments que fem un reforç amb la Policia Local; si tenim més recursos, que també ens fan falta a les policies locals, tots podrem compartir una millor seguretat”.

La carta, signada per l’alcalde d’Esparreguera; l'alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; l’alcalde de Collbató, Miquel Solà; l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon i l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, també apunta que el territori "es caracteritza per una àmplia disseminació en més de 29 nuclis, múltiples vies principals de comunicació i polígons industrials que cada dia tripliquen el nombre de persones que d’una manera o altra se sumen als propis residents dels municipis". En aquest sentit, recorden que és competència de la Generalitat de Catalunya la seguretat del territori, dins el qual aquests cinc municipis representen una superfície de 100'62 km2 i tenen una població de 70.416 habitants.