Tanca
Serveis Socials Educació 11 d’octubre de 2019

Comença la 6a edició del projecte d’acompanyament a l’estudi per a l'alumnat d'ESO

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament que vol donar suport als joves en l’adquisició d’hàbits organitzatius i d’estudi per a reduir l’abandonament i el fracàs escolar. El programa, que es prestarà a través d’un conveni amb la Fundació Pere Tarrés, es realitzarà a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal L'Ateneu

A finals d’octubre començarà la 6a edició del projecte d’acompanyament a l’estudi per a alumnes de 1r a 4t d’ESO dels tres centres d’educació secundària de la vila. Aquest programa vol donar suport als joves en l’adquisició d’hàbits organitzatius i d’estudi per a reduir l’abandonament i el fracàs escolar. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Educació i la de Serveis Socials que, aquest any, es prestarà a través d’un conveni amb la Fundació Pere Tarrés.

Aquesta programa va adreçat als alumnes de l’ESO dels tres centres que imparteixen secundària a Esparreguera – IES El Cairat, IES El Castell i Escola Cooperativa El Puig-. En total hi participaran 21 alumnes: 10 de cada un dels centres públics, cinc dels quals seran de 1r i 2n d’ESO i cinc més de 3r i 4t, i un alumne de l’escola El Puig. Els participants es dividiran en diferents grups, en funció del curs, que es reuniran dos cops per setmana a la Biblioteca Municipal L’Ateneu. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, explica que “hi haurà una primera selecció d’alumnes que la faran des del mateix centre educatiu amb el consentiment de les famílies i, després, es configuraran grups on es barrejaran alumnes dels tres centres amb l’objectiu d’ajudar-los a adquirir tècniques d’estudi i donar-los eines perquè siguin més autònoms”.

Aquesta serà la sisena edició d’aquest programa que “aquest any, per temes administratius i de contractació, havia de començar més tard, però la Fundació Pere Tarrés ens va oferir un conveni per començar amb el seu programa d’acompanyament, que és molt similar al que ja teníem”, apunta Juan Jurado. El programa compta amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries de l’associació Omplimlapica, que vol promocionar la igualtat d’oportunitats en tot el procés educatiu d’infants i joves d’Esparreguera. El regidor d’Educació ha destacat que “aquesta iniciativa d’acompanyament, suma amb d’altres que també es presten al municipi, com el Lecxit, que impulsa la biblioteca per a millorar la comprensió lectora, o la tasca que es fa des del Casal Intercultural, per acompanyar als infants i joves en el seu desenvolupament educatiu”.