Tanca
Esports 9 d’octubre de 2019

Comença la segona edició de les caminades saludables de l'“Activa’t Caminant”

Aquesta iniciativa, impulsada per la Regidoria d’Esports i l’Equip d’Atenció Primària d’Esparreguera, vol potenciar un estil de vida actiu i saludable entre la població adulta. Les sortides pel nucli urbà es fan quinzenalment, els dijous a les 10 del matí, i tenen una hora i mitja de durada

La Regidoria d’Esports engega demà al matí la segona edició del programa “Activa’t Caminant”, per a promocionar diversos recorreguts pel nucli urbà per fer a peu amb l’objectiu de facilitar la incorporació de l’activitat física en el dia a dia i, alhora, potenciar un estil de vida actiu. Així cada mes es faran dues sortides en grup per l’entorn del municipi, que començaran a les 10 del matí a la piscina coberta de Can Pasqual i tindran una hora i mitja de durada. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament i l’Equip d’Atenció Primària d’Esparreguera, forma part del Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya.

Les sortides estan dirigides per personal tècnic del servei d’Esports i personal sanitari del CAP i estan dissenyades com una activitat de salut adreçada a persones adultes. El cap d’activitats de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Toni Rodríguez, subratlla que aquesta iniciativa “vol promoure la pràctica esportiva a l’aire lliure, fora dels equipaments esportius municipals”. “Les rutes estan pensades per a millorar la salut a través del caminar i en les sortides en grup s’ensenya com hem de caminar perquè tingui efectes positius”, explica Toni Rodríguez. A més, abans de les caminades també es fa una petita xerrada per a difondre recomanacions d’activitat física per a una bona salut.

Les sortides són quinzenals i es fan els dijous a les 10h del matí. Els grups de l’“Activa’t Caminant” són oberts i se segueixen diferents itineraris segons el perfil de les persones participants. Les caminades passen per terrenys amb pujades, plans i baixades de diferents intensitats, però són accessibles per a tothom. Per a participar-hi cal portar calçat adequat, roba còmoda, mòbil i aigua. Es recomana fer la inscripció prèviament a la piscina coberta de Can Pasqual fins el dimecres anterior a la sortida.

En el marc del PAFES, la Regidoria d’Esports està ultimant també el disseny de recorreguts saludables pel terme municipal que es difondran a través de panells informatius amb l’objectiu d’afavorir la pràctica esportiva de la població.