Tanca
Urbanisme 30 de març de 2022

Comencen les obres de reforma i adequació de l’edifici de L’Ateneu

Els treballs s’han iniciat aquest dilluns i tindran una durada estimada de cinc mesos, durant els quals a l’edifici no s’hi prestarà cap activitat. Amb un pressupost de 297.520 euros, les obres ampliaran els lavabos existents, adequaran l’accés per a persones amb mobilitat reduïda i faran diferents actuacions de millora, tant a l’interior com a la coberta

Les obres de reforma i adequació del Café de l’Ateneu per adaptar-lo a noves exigències d’usos i normatives actuals ja estan en marxa. Les actuacions les porta a terme l’empresa B28 Construccions SL, a la qual s’han adjudicat les obres per un import de 297.520 euros, iva inclòs. Els treballs, que van començar aquest dilluns, tenen una durada estimada de cinc mesos i consistiran en la reforma i ampliació dels lavabos, l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, treballs de reparació i millora de l’estanqueïtat de l’edifici, la rehabilitació de la sala annexa a la llotja i també d’alguns punts de la coberta. Així mateix, també es contempla l’arranjament de les instal·lacions tèrmiques i de climatització així com de la instal·lació elèctrica de l’equipament. A l’edifici, que està inclòs a l’inventari de patrimoni arquitectònic i té la categoria de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), actualment s’hi desenvolupen activitats pròpies de bar i també acull reunions i activitats culturals diverses. Mentre durin les actuacions però, l’equipament romandrà tancat al públic.

El projecte d’obres de reforma de l’edifici, situat a l’avinguda de Francesc Macià número 26, consta de tres blocs diferenciats. En primer lloc, la rehabilitació i adequació de l’edifici, que contempla la reforma i ampliació de la dotació existent de lavabos per adequar-los a la normativa d’accessibilitat i ajustar-los també a l’aforament corresponent, modificant l’accés als mateixos que actualment es realitzava en part des d’un pati exterior; i l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda amb la construcció d’una rampa accessible per l’accés situat a la plaça d’Antoni Nin i Escudé. Així mateix, també es durà a terme la revisió general de l’estat d’estanqueïtat, estabilitat i seguretat de l’edifici; la rehabilitació de la coberta en aquelles zones que sigui necessari, ja que en alguns punts presenta problemes d’infiltracions per aigua de pluja; la rehabilitació de la sala annexa a la llotja; i l’adequació de la llotja, així com del balcó, que presenta multitud d’esquerdes causades per les humitats per infiltracions d’aigua de pluja, i les baranes, que no compleixen amb la normativa actual de seguretat.

En segon lloc, les actuacions inclouen també el projecte de les instal·lacions tèrmiques i de climatització, d’acord amb la normativa aplicable, per tal que pugui ser inscrit al Registre d'Instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya (RITSIC). I, finalment, el projecte de la instal·lació elèctrica, d’acord amb el Departament d’Industria d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya, per a l’obtenció de l’acta favorable de la inspecció periòdica obligatòria. Mentre durin els treballs, que és previst que acabin a finals d’agost, l’Ateneu romandrà tancat i no s’hi desenvoluparà l’activitat habitual de bar, tot i això algunes de les activitats que s’hi feien s’han traspassat a L’Ateneu de Martorell.

Comparteix aquest contingut