Tanca
Empresa Promoció Econòmica 17 de desembre de 2019

Dues alumnes d’El Cairat guanyen el premi a Millor Idea Jove de Negoci

El seu projecte Safemeals ha rebut aquest guardó en el marc del 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, en el que també han tingut reconeixements les empreses esparreguerines Ceràmiques Sedó i Le Doux Collage

Dues alumnes de batxillerat de l’institut El Cairat d’Esparreguera, Georgina Molero i Mariona Porta, han guanyat el primer premi a Millor Idea Jove de Negoci del 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord pel seu projecte Safemeals. Així mateix, Ceràmiques Sedó i Le Doux Collage han estat les primeres finalistes en les categories Millor Empresa en el Sector Comerç i Millor Empresa en el Sector Serveis. El certamen s’integra en el projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ i vol reconèixer l’esperit emprenedor d’empresaris, comerciants, joves i estudiants de la comarca. La convocatòria ha estat un èxit de participació amb 93 candidatures, tretze de les quals eren d'Esparreguera.

El premi a la Millor Empresa en Creació de Llocs de Treball ha estat per a Dressmobile (Martorell). El segon premi ha estat per Eire School of English (Abrera) i el tercer per a Recull B (Martorell). La Millor Empresa en el Sector Comerç ha estat @l teu gust (Sant Andreu de la Barca). Ceràmiques Sedó (Esparreguera) ha estat la primera finalista i Myriam Val-Personal Shopper (Abrera) la segona. La Cooperativa del Montserratí (Olesa de Montserrat) s’ha emportat el premi a la Millor Empresa en el Sector Serveis. Le Doux Collage (Esparreguera) i VPM (Abrera) han quedat en empat en la segona posició. La Millor Parada de Mercat l’ha guanyat Serra Xarcuters (Martorell i Esparreguera), seguida de Perruqueria Única (Martorell) i Dietètica Martín (Abrera).

Finalment, la Millor Idea Jove de Negoci l’ha guanyat Dynasim de l’Institut Voltrera (Abrera). Com a centres de Batxillerat el guardó ha anat a parar a l’Institut El Cairat (Esparreguera) per Safemeals, un bioindicador colorimètric capaç de determinar l’aptitud d’un producte alimentari per al consum humà. En cicles formatius ha estat premiat el projecte La Mediterrània de l’Institut Joan Oró (Martorell). Els premis es van lliurar dijous al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa i hi va assistir l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i els alcaldes i regidors dels vuit municipis participants.

El premi per a cadascuna de les categories ha estat de 2.000 euros pel guanyador i, pels dos finalistes, un premi de 500 euros cadascun. La categoria de Millor Idea Jove de Negoci ha comptat amb un premi de 3.000 euros (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants) i la publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia, a més de l’entrega a tots els guanyadors d’una placa commemorativa del concurs feta per Ceràmiques Sedó (Esparreguera). El jurat del concurs ha estat format per professionals de diferents entitats com la Diputació de Barcelona, Pimec (Delegació Baix Llobregat), Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona (Delegació Baix Llobregat), Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat i representants d’Ensenyament.