Tanca
Societat 22 de novembre de 2022

El calendari 2023 de l’Ajuntament d'Esparreguera ja està disponible

Aquest any l’almanac està dedicat a La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera, i ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera, l’Associació Fotogràfica Alternativa d'Esparreguera i el fotògraf esparreguerí Marc Marín. Se n’ha fet un tiratge de 8.500 exemplars, que es distribuiran gratuïtament a la ciutadania a diferents seus municipals

Aquesta setmana s’ha començat a distribuir el calendari de l’Ajuntament d’Esparreguera de l’any 2023, que està dedicat a La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera. Totes les fotografies que hi apareixen han estat cedides per l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE), l’Associació Fotogràfica Alternativa d'Esparreguera (AFAE) i el fotògraf esparreguerí Marc Marín, i varen ser preses durant les dues edicions d’aquest certamen, que té la voluntat d’apropar el circ contemporani a tots els públics. Els 8.500 exemplars d’aquesta edició es poden trobar des d’avui a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i, a partir de demà, a altres seus municipals, com Cal Trempat, el Centre Dual, la Piscina de Can Pasqual, Can Pasqual, el Patronat Parroquial, l’Arxiu Municipal, L'Ateneu, el Taller Ocupacional Can Comelles, el Centre El Brullot, la Biblioteca Municipal L’Ateneu, l’Escola Municipal de Les Arts d'Esparreguera, la caserna de la Policia Local, el Centre Obert La Fulla, les escoles bressol municipals Coloraines i Cucuruga i l’Escola d’Adults.

“Aquest any posem en valor La Palanca, el Festival de Circ Contemporani, que després de dues edicions podem dir que ha arrelat amb força a Esparreguera i, per això, hem volgut dedicar-hi les imatges del calendari del 2023, perquè és una manera de retornar a la ciutadania el suport que ha mostrat al certamen omplint els seus espectacles”, ha afirmat l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, qui també ha agraït la col·laboració de l’AFE, l’AFAE i Marc Marín per la “cessió d’unes fotografies que permeten fer lluir la tasca de les associacions que col·laboren en l’esdeveniment i, alhora, crear un calendari amb imatges de gran qualitat”. Les 13 fotografies que il·lustren l’almanac han estat fetes per diferents fotògrafs d’aquestes associacions i recullen la màgia, l’espectacularitat i la poesia de diferents espectacles que s’han programat en les dues edicions del festival.

El calendari, que s’ha començat a repartir ja per a poder fer-ne una òptima distribució abans que finalitzi l’any, es pot demanar des d’avui a la seu de l’OAC i, a partir de demà, a altres edificis municipals. El calendari està editat per l’Ajuntament, que n’assumeix el cost, i per cinquè any consecutiu no inclou publicitat amb l’objectiu de crear publicacions que es puguin col·leccionar.  La primera edició es va dedicar a la cultura popular amb motiu del 10è aniversari de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, la segona a l’entorn natural del municipi, la tercera als diferents col·lectius implicats directament en la resposta a la crisi sanitària de la covid-19 a la vila i, l’any passat, el protagonista de l’almanac va ser el patrimoni històric i industrial de la Colònia Sedó.