Tanca
Esports Salut Pública 18 d’abril de 2023

El CAP d’Esparreguera organitza tres actes per a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

Del 24 al 28 d’abril s’han programat dues xerrades i una gimcana familiar per a fomentar l’activitat física com a eina de salut i benestar i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme. Per a poder participar a la gimcana i a la conferència “Persones actives, persones felices” cal fer inscripció prèvia

El Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera s’ha adherit a la campanya del Dia Mundial de l’Activitat Física que es va celebrar arreu del món el dia 6 d’abril, aquest any sota el lema “Gaudeix la vida, posa’t en marxa!”. En aquest context, la propera setmana el centre organitza diferents activitats per a promoure la pràctica de l’exercici físic i uns hàbits de vida saludables entre la població. Així el dilluns 24 d’abril a les 5 de la tarda tindrà lloc la xerrada “Persones actives, persones felices”, al CAP; el dimarts 25 d’abril a les 5.30 de la tarda s’ha programat una gimcana familiar al parc de la Vila; i el divendres 28 d'abril a les 10 del matí se celebrarà la xerrada “Discapacitat i Activitat Física”, a la sala d’actes de Can Pasqual. Per a poder participar en els dos primers actes programats, es necessita inscripció prèvia.

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una iniciativa, impulsada Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que té la finalitat de promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals. En aquest sentit, la infermera referent de Salut Comunitària i Promoció d’Activitat Física Saludable (PAFES) de l’Equip d'Atenció Primària (EAP) d’Esparreguera, El Bruc i Collbató, Núria Llobet, ha explicat que “amb l’objectiu fer visible la importància d’una vida activa per a una bona salut i d’incrementar el nivell d’activitat física en totes les edats hem programat tres activitats adreçades a tres col·lectius diferents, persones adultes, infants i persones amb diversitat funcional”.

En la programació d’aquestes activitats “s’hi ha implicat de manera activa professionals del CAP d’Esparreguera de diferents àmbits, com la nutrició, la fisioteràpia, la pediatria...”, ha apuntat Núria Llobet. La primera activitat que es durà a terme serà la xerrada “Persones actives, persones felices”, que anirà a càrrec de la psicòloga Yuli Contreras, referent de benestar emocional del CAP d’Esparreguera. La xerrada es farà el dilluns 24 d'abril a les 5 de la tarda a la sala de rehabilitació del CAP d’Esparreguera, està oberta a la participació de tota la ciutadania i té per objectiu donar eines per a convertir l’activitat física en un hàbit i millorar així la salut i el benestar emocional de la població. Per a assistir-hi cal fer inscripció prèvia fins al dia 21 d'abril omplint el formulari.

La segona proposta del CAP en el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física és una gimcana familiar, que tindrà lloc el dimarts 25 d’abril a les 5.30 de la tarda al parc de la Vila. Hi poden participar infants de totes les edats, en grups de quatre persones, en els quals hi ha d’haver com a mínim una persona adulta. L’activitat consistirà en jocs de pistes a través dels quals es treballaran hàbits saludables a través de l’activitat física, com ara la importància de menjar sa o de fer esport. Per a participar-hi cal realitzar inscripció prèvia omplint el formulari fins al dia 24 d'abril. Finalment, la darrera proposta és la xerrada “Discapacitat i Activitat Física”, que anirà a càrrec de la nova fisioterapeuta del CAP, Marta Torres. La xerrada es farà el divendres 28 d’abril a les 10 del matí a la sala d’actes de Can Pasqual i està adreçada a persones amb diversitat funcional, ja sigui física o psíquica, i té per objectiu promoure l’activitat física de manera inclusiva i donar eines per a que aquestes persones puguin també practicar-la.