Tanca
Urbanisme Mobilitat 7 d’abril de 2022

El carrer de Sant Antoni es tallarà al trànsit 2 mesos per obres en la xarxa d’aigua potable

Els treballs, que aniran a càrrec de la companyia Aigües Vidal i començaran el 19 d’abril, comportaran la renovació de la xarxa de distribució i el paviment del carrer. L’actuació implicarà canvis en la mobilitat, ja que mentre durin les obres l’accés a la illa de vianants es farà pel carrer Taquígraf Garriga i es canviarà de sentit un tram del carrer dels Arbres

El carrer Sant Antoni romandrà tallat al trànsit durant 2 mesos i mig per les obres de millora de la xarxa d’aigua potable, que s’iniciaran el dimarts 19 d’abril, i comportaran també la renovació de les llambordes de tot el vial i la instal·lació de paviment podotàctil per a persones invidents. Els treballs, que aniran a càrrec de la companyia concessionària del servei, Aigües Vidal, es realitzaran en tres fases i tenen una durada total estimada de 12 setmanes. L’actuació comportarà canvis en la mobilitat, ja que el carrer romandrà tallat a la circulació de vehicles mentre durin els treballs. Per això, l’accés a la illa de vianants des de l’avinguda de Francesc Macià es farà pel carrer Taquígraf Garriga que, en el seu encreuament amb el carrer dels Arbres permetrà o bé circular en sentit sud cap al carrer de Baix o en sentit nord cap al carrer de Ferran Puig. En referència als vianants, s’habilitaran passos per tal de permetre-hi la circulació mentre durin les actuacions.

L’obertura del carrer per a la realització de la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable implicarà també la renovació de tot el paviment, amb la col·locació de llambordes noves de la mateixa tipologia que les actuals, l’arranjament dels trams malmesos i la regularització de tot ala superfície del vial. Així mateix, s’afegirà una banda podotàctil, una superfície amb un relleu particular incorporat al paviment perquè les persones invidents puguin detectar-lo i reconèixer-lo com un senyal d’alerta o precaució, que en aquest cas, com que el carrer és de plataforma única, els indicarà la separació entre la zona de circulació de vehicles i la peatonal.

Les obres es faran en tres fases. En la primera s’actuarà en el tram comprès entre el carrer dels Arbres i el número 27 i tindran una durada estimada de 5 setmanes. La segona fase comprèn els treballs des del número 27 fins abans de l’encreuament amb plaça Santa Anna i té un termini previst de 4 setmanes. Mentre durin aquestes dues primeres fases, el carrer romandrà tallat, però es permetrà la circulació de vehicles per la plaça Santa Anna. Finalment, la tercera fase, compren el tram final del carrer, des de la plaça Santa Anna fins a l’avinguda de Francesc Macià i la durada és de 3 setmanes. Els treballs podran comportar afectacions puntuals al subministrament d’aigua potable, que es comunicaran amb antelació als veïns i veïnes.

Mentre durin les obres i per facilitar el flux de circulació de vehicles de l’illa de vianants, l’entrada es realitzarà pel carrer de Taquígraf Garriga i el carrer dels Arbres canviarà en un tram el seu sentit de circulació, de manera que permetrà donar sortida als vehicles en direcció sud cap al carrer de Baix, però mantindrà el sentit nord per aquells que vulguin accedir al carrer de Ferran Puig. En referència a la circulació peatonal, mentre durin els treballs s’habilitaran passos per permetre tant l’accés dels veïnat com la circulació de persones.