Tanca
Educació 22 de setembre de 2020

El Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera comença el curs amb ràtios reduïdes

Un total de 136 alumnes inicien aquesta setmana les classes en les vuit formacions que s’ofereixen al centre, que ha reduït els grups a un màxim de 20 persones. Aquest any, com a conseqüència de la Covid-19, no hi haurà matrícula viva, però s’allargà el període de matriculació fins a aquest divendres per a aquells cursos que encara tenen places disponibles

El Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera comença aquesta setmana les classes per als 136 alumnes matriculats als vuit cursos formatius que s’ofereixen. Per adaptar-se a les mesures de prevenció de la Covid-19 fixades pel Departament d’Educació, s’han reduït les ràtios dels grups per a garantir la distància de seguretat a les aules, s’ofereix part dels cursos d’informàtica de manera virtual i és obligatori l’ús de mascareta en les classes presencials. Fins a aquest divendres encara està oberta la matrícula per a nous alumnes en algunes formacions, com la preparació per a les Proves d’Accés als Cicles de Grau Superior, les Proves d’Accés a la Universitat (majors de 25 i de 45 anys), el Graduat en Educació Secundària (GES I i II) i el nivell 3 de Competències en Tecnologies de la Informació (COMPETIC). Les inscripcions es poden fer telemàticament o de manera presencial amb cita prèvia.

El director del Centre de Formació d’Adults, Eduard Cuesta, ha explicat que “el setembre de l’any passat estàvem al voltant dels 150 alumnes matriculats, enguany ha disminuït una mica la inscripció i també han baixat les ràtios dels grups”. Fins al curs passat les ràtios eren de 35 alumnes per classe, excepte en les formacions d’anglès i informàtica que era de 25; ara però, els grups han de ser d’un màxim de 20 persones per a poder garantir una superfície de 2,5m3 per alumne dins l’aula. L’oferta educativa per al curs 2020-2021 és la mateixa que al curs passat i inclou el Graduat en Educació Secundària (GES) I, que compta actualment amb 5 alumnes matriculats, i el GES II que en té 18. La preparació per a les Proves d’Accés als Cicles de Grau Superior té 18 inscrits i les Proves d’Accés a la Universitat (majors de 25 i de 45 anys) compten amb 22 persones matriculades. “En l’accés a la Universitat l’assistència no és obligatòria perquè no s’ofereix certificat oficial, per això la matrícula pot créixer perquè pel perfil de l’alumnat, que acostuma a compaginar els estudis amb el treball, no tots poden assistir a les classes”, ha apuntat Eduard Cuesta. Les assignatures específiques que s’ofereixen per a les proves d’accés a la Universitat són Història Contemporània i Estadística. Així mateix, es pot estudiar Biologia i Geografia, que també s’ofereixen per a la prova d’accés als Cicles de Grau Superior.

El centre també ofereix dos nivells d’angles, que ja tenen totes les places complertes, i dos nivells de Competències en Tecnologies de la Informació, el que es coneix com a COMPETIC. El nivell 2 compta ja amb 25 alumnes, que es desdoblaran en dos grups, i el nivell 3 de COMPETIC, que és una formació més específica, té actualment 8 inscrits. Aquest any, com a novetat i a conseqüència de l’emergència sanitària, les formacions d’informàtica es faran 50% de manera presencial i 50% en línia. El centre ha aprovat també un protocol d’actuació Covid-19, en el qual es recullen algunes mesures com la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic, l’augment de la ventilació de les aules i l’increment de la neteja i desinfecció dels espais, que farà prèviament el personal de l’institut El Castell, on està ubicada l’Escola d’Adults, i, un cop finalitzades les classes, anirà a càrrec dels mateixos professors.

El director del Centre de Formació d’Adults ha explicat que “a causa de les circumstàncies sanitàries que vivim, aquest any no hi haurà matrícula viva – excepte per al GES que sempre té tres períodes de matriculació al llarg del curs-, però sí que, de manera excepcional, allarguem tota aquesta setmana el període de matriculació per a aquelles formacions que encara tenen places disponibles”. El tràmit es pot fer telemàticament o de manera presencial amb cita prèvia, que cal concertar trucant al 93 777 60 43 o enviant un correu electrònic a [email protected].