Tanca
Educació 1 de desembre de 2020

En marxa la 7a edició del projecte d’acompanyament a l’estudi per a l’alumnat d’ESO

El programa, que vol donar suport als joves en l’adquisició d’hàbits organitzatius i d’estudi per a reduir l’abandonament escolar, ha retardat el seu inici per les restriccions de les autoritats sanitàries. Enguany hi participen 24 alumnes dels tres centres d’educació secundària d’Esparreguera

Avui ha començat la 7a edició del projecte d’acompanyament a l’estudi per a alumnes de 1r a 4t d’ESO dels tres centres d’educació secundària de la vila. Aquest programa, impulsat per les regidories d’Educació i de Serveis Socials Bàsics, vol donar suport als joves en l’adquisició d’hàbits organitzatius i d’estudi per a reduir l’abandonament i el fracàs escolar. L’inici del projecte estava previst per l’octubre, però la seva posada en marxa s’ha retardat per a poder complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19 fixades per la Generalitat i les autoritats sanitàries, que en el tram 1 de la desescalada permeten reprendre l’educació extraescolar, però limitada a grups de màxim 6 alumnes. En el programa, que es realitza a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal L'Ateneu, hi participen un total de 24 alumnes del municipi d’entre 12 i 16 anys.

El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha explicat que el projecte d’acompanyament a l’estudi “és una acció educativa, realitzada en horari extraescolar, per ajudar l’alumnat amb dificultats en el seu procés d’aprenentatge, a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, afavorir una actitud positiva vers l‘aprenentatge i col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques”. El programa es presta a través d’una educadora i va adreçat als alumnes de l’ESO dels tres centres que imparteixen secundària a Esparreguera: INS El Cairat, INS El Castell i Escola Cooperativa El Puig. Aquest curs hi participen un total de 24 alumnes, tres més que el curs passat: 11 de cada un dels centres públics i 2 alumnes de l’escola El Puig. Els alumnes estan agrupats per curs escolar en grups de 6 estudiants, tal com fixen actualment les mesures del govern català. La selecció d’alumnes que participen en el projecte la fan els mateixos centres educatius, amb el consentiment de les famílies, i hi ha estudiants en llista d’espera per quan les autoritats competents permetin incrementar les ràtios.

Les mesures sanitàries també han fet reduir la freqüència de les trobades, que es faran a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal L’Ateneu un cop a la setmana i no dos com en el curs passat. De fet, la passada edició el projecte només es va poder realitzar durant el primer trimestre perquè va quedar aturat pel procés de licitació del servei, que aquest any ha quedat adjudicat a l’empresa de formació Nascor SL. El regidor d’Educació ha subratllat la importància d’aquest “programa d’acompanyament, suport i motivació als joves per a què continuïn estudiant i evitar així l’abandonament escolar prematur” i ha apuntat que “tota l’organització s’ha adaptat a les mesures sanitàries vigents per poder oferir aquest servei amb la màxima seguretat, a mesura que anem avançant en la desescalada esperem poder incrementar el nombre d’alumnes que participen en el programa”.