Tanca
Esports 14 d’abril de 2020

En marxa la web "Activa’t a casa Esparreguera" per mantenir un confinament actiu

En aquesta plataforma podreu trobar vídeos amb diferents propostes i sessions d’entrenament per fer des de casa elaborades per l’equip d’instructors de l’empresa Safis, encarregada del monitoratge de la Piscina Coberta de Can Pasqual, així com consells i idees per mantenir el benestar físic i mental durant l’aïllament domiciliari pel coronavirus

L’empresa encarregada del monitoratge esportiu de l’Ajuntament d’Esparreguera, Safis Sports, ha posat en marxa una plataforma per donar a la ciutadania consells útils per a un confinament actiu i més saludable davant la pandèmia de la Covid-19. A través de la pàgina web Activa’t a casa Esparreguera es difonen diferents continguts pensats per a millorar el benestar físic i mental de tota la població, des de recomanacions sobre alimentació i salut mental, a vídeos amb entrenaments per a poder fer des de casa i idees per a fer exercici en família. Les propostes estan especialment preparades per a la població d’Esparreguera i s’adrecen no només als usuaris habituals del gimnàs de la Piscina Coberta de Can Pasqual, si no a tota la ciutadania en general.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Gloria González, ha subratllat que “l’activitat física és necessària per mantenir la salut i prevenir malalties i ara que hem de passar tot el dia a casa, és encara més important per mantenir-se actiu i evitar caure en el sedentarisme”. Amb aquest objectiu s’ha posat en marxa aquest mes d’abril la web Activa’t a casa Esparreguera, que s’actualitza diàriament i està estructurada en quatre apartats. En primer lloc, hi ha els consells saludables, un bloc on periòdicament es publiquen recomanacions, idees i consells sobre diferents temàtiques per a millorar el benestar durant el confinament. Així hi podem trobar recomanacions per tenir un bon rebost i nevera amb els aliments necessaris per mantenir una alimentació́ saludable i variada al llarg d’aquests dies d’aïllament, consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a tenir un confinament saludable a nivell mental o idees per a fer a casa, que inclouen propostes artístiques, culinàries o d’organització per a no avorrir-se durant els dies d’aïllament domiciliari.

En segon lloc, hi ha les sessions dirigides preparades per l’equip d’instructors de Safis de la Piscina Coberta de Can Pasqual amb propostes d’entrenament per poder fer des de casa. Es tracta de vídeos d’entre 2 i 15 minuts amb escalfaments aeròbics, balls coreografiats, rutines de cames i glutis, entrenaments de força superior, cardio, estiraments d’esquena, exercicis abdominals, entrenaments full body i sessions tècniques d’estils de natació, entre d’altres. “La majoria de vídeos proposen exercicis curts i senzills perquè persones de totes les edats puguin realitzar activitat física moderada, tot i que també n’hi ha d’altres més específics per a persones que són usuàries habituals del gimnàs, com els d’entrenament de musculació”, ha apuntat la regidora d’Esports.

A la web també s’hi poden trobar dos apartats més, un amb enllaços i canals amb sessions de nivells d’iniciació, intermedi i rendiment, amb hits, zumba, ioga i consells per a la prevenció de lesions, per exemple. I un altre amb propostes especialment pensades per als més petits, amb activitats esportives de diferents disciplines com bàsquet, futbol o esports de raqueta.