Tanca
Educació 17 de febrer de 2021

Es constitueix el Consell d’Infants d’Esparreguera del curs 2020-2021

Un total de 17 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles del municipi representaran les seves classes en aquest òrgan de participació ciutadana que permet donar veu als infants perquè s’involucrin activament en la millora d’Esparreguera. L’encàrrec que tenen per aquest curs és fer propostes per a millorar i fer més segurs els camins escolars

El Consell d’Infants d’Esparreguera va celebrar ahir la sessió de constitució que va servir per nomenar als 17 consellers i conselleres que representaran les seves classes en aquest òrgan de participació ciutadana que vol donar veu als nens i nenes perquè puguin expressar les seves idees, opinions i queixes i proposar accions concretes per a millorar el municipi. Els consellers són alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la vila, que ahir van rebre l’encàrrec, per part de l’alcalde d’Esparreguera, de treballar sobre la mobilitat escolar amb l’objectiu de definir i millorar els camins que utilitzen per anar a l’escola per fer-los més segurs. Aquesta és una temàtica que s’està incentivant des del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), i que té dos focus de treball paral·lel, per una banda el Consell d’Infants i, per l’altra, una comissió sobre camins escolars segurs, en la qual hi participen escoles i AMPAS. Com a mesura de seguretat per a evitar contagis de covid-19, tant la sessió de constitució com les altres sessions de treball previstes es faran de manera telemàtica.

El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha subratllat que “el Consell d’Infants vol acostar als més petits a la participació ciutadana, donar-los a conèixer el funcionament de la democràcia i de l’Ajuntament, i dotar-los d’eines per desenvolupar la seva capacitat crítica, comunicativa, representativa i de treball en equip perquè puguin imaginar i fer possible, i millor, el demà”. Aquest curs el Consell d’Infants està format per un total de 17 consellers i conselleres de les set escoles del municipi. En representació de l’escola Roques Blaves hi ha Nihad Boud Boud Yachou i Oriol Fuentes Rodríguez de 6è de Primària i Paula Figueredo Garcia De Alcaraz i Ekaitz González Pérez de 5è. Els consellers i conselleres del Pau Vila són Alexandra Barrachina Reig, Raul Martín Julian i Gael Gàlvez Acidres de 6è de Primària. El Taquígraf Garriga també té dos representants de l’últim curs, Arnau Curto Abdessamad i Leyre Torres Esteve. L’escola Mare de Déu de la Muntanya ha escollit Juan Manuel Jiménez Piñeiro en representació de la classe de 6è i Aina Molinas Leon, de 5è. L’escola Montserrat està representada per Lucía Ramírez Pla, de 6è, i Àlex López Zúñiga, de 5è. Els consellers de l’Estel són Clàudia Terrado Fernández, de 6è de Primària, i Jhonatan Ipiales Alarcón, de 5è. I l’escola cooperativa El Puig està representada per dos alumnes de 6è, Biel Vidal Lago i Aina Alemany.

Cada any el Consell d’Infants rep un encàrrec de l’Ajuntament per debatre i proposar millores respecte d’una temàtica, que enguany és la mobilitat. En aquest sentit, l'alcalde, Eduard Rivas, ha explicat que l’encàrrec que se’ls ha fet sorgeix del Projecte Educatiu de Ciutat i és “que ens ajudin a detectar millores pel que fa a la mobilitat, com poder garantir més camins segurs per anar a l’escola, tant per la gent que va a peu, en cotxe, bus escolar...”. “És una proposta que s’està treballant en xarxa entre diferents agents i actors de la vila i això sempre suma”, ha apuntat l’alcalde. A més, els consellers i conselleres també van expressar en les seves intervencions la necessitat de treballar, de forma paral·lela, sobre una altra temàtica que els preocupa: millorar la neteja a Esparreguera. A més dels consellers i conselleres, que han rebut un diploma personalitzat amb el seu nomenament, la sessió de constitució també va comptar amb la presència de l’alcalde, Eduard Rivas, el regidor d’Educació, Juan Jurado, el regidor de Serveis Econòmics, Daniel Farriols, la regidora de Bon Govern Maria Mas Borràs, el regidor d’ERC, Alfons Puche, i el regidor d’Esparreguera 2031, Manel Roca, així com dels dos dinamitzadors de la Regidoria d’Educació.