Tanca
Promoció Econòmica 10 de novembre de 2023

Esparreguera acull una trobada entre alcaldies del Baix Llobregat Nord i la patronal PIMEC

Durant l’acte, que ha comptat amb la participació d’alcaldes, alcaldesses i regidors de la comarca, s’han abordat diferents temes vinculats a la mobilitat, els polígons industrials o el comerç. Així mateix, PIMEC ha anunciat l’obertura d’una nova agrupació territorial al Baix Llobregat Nord per a abordar les necessitats específiques del territori

L’Ajuntament d’Esparreguera ha estat avui seu de la trobada entre alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord amb PIMEC, la patronal més representativa de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya, amb l’objectiu de debatre temes d’interès i d’actualitat a la zona com la mobilitat, els polígons industrials, la formació, el comerç i la millora de les infraestructures del territori. Durant l’acte, que s’ha celebrat a la sala de plens municipal, la patronal ha anunciat l’obertura d’una nova agrupació territorial a la zona del Baix Llobregat Nord per a donar cobertura a les necessitats del territori en els àmbits de la indústria, el comerç i la promoció econòmica. L’acte ha comptat amb les intervencions del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta; el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler; l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas; el conseller de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fernando Vicente; la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Genoveva Català, i el representant del Baix Llobregat Nord i membre del comitè executiu de PIMEC, Miquel Costa.

L’Ajuntament d’Esparreguera i PIMEC van signar el desembre de l’any passat un conveni de col·laboració per a la dinamització empresarial, arrel del qual la patronal té un punt de servei al municipi per a oferir les seves prestacions a les pimes, emprenedors i autònoms d’Esparreguera i el Baix Llobregat Nord, als quals atén presencialment els dimecres de 9 a 13 h a l’edifici de Cal Trempat. Així mateix, també es va signar un acord de col·laboració institucional, al qual també s’hi va sumar el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, per a treballar coordinadament en la defensa i promoció de la Colònia Sedó. Durant la trobada celebrada avui, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat la importància de “generar espais de reflexió a nivell polític i territorial per a poder intercanviar idees i propostes amb altres administracions i actors” i ha recordat el conveni signat amb PIMEC “per a posar una antena al Baix Llobregat Nord, amb la idea de donar servei a les petites i mitjanes empreses no únicament d’Esparreguera, sinó de tota la zona nord de la comarca”.

Per la seva banda, el president de PIMEC, Josep Ginesta, ha anunciat la creació d’una agrupació pel territori del nord de la comarca del Baix Llobregat, “perquè pensem que és una realitat històrica, però també socioeconòmica i demogràfica, que amplifica els espais en els quals les diferents capes de l’administració han de generar sinergies i espais de reflexió al voltant de les necessitats compartides del territori”. Ginesta ha subratllat que des de PIMEC es vol ajudar a les administracions a tenir “una mirada homogènia des de la perspectiva del progrés sostenible del país” i ha posat en valor el treball que fan des d’una doble perspectiva, la sectorial i la territorial. La patronal està formada per 680 empresaris i empresàries que treballen amb l’objectiu d’afavorir el creixement de les micro, petites i mitjanes empreses del país, que representen el 99,8% de les empreses de Catalunya.

En relació a la creació de la nova agrupació de PIMEC, el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, ha subratllat que “aquesta realitat territorial ja existia i el raonament que hem fet és que ens cal una major presència per a poder fer coordinació per la defensa dels interessos de les empreses del territori en coordinació amb les administracions d’àmbit local”. Soler ha destacat que “el nord de la comarca és un territori amb una potencialitat molt gran, que ha de dir moltes coses de cara al futur desenvolupament del Baix Llobregat i Catalunya”. El president comarcal també ha demanat col·laboració a les administracions per aconseguir millores per als polígons de la comarca, a nivell de connexió amb el transport col·lectiu i d’infraestructures, per defensar el comerç local, promoure el treball, l’ocupació i la formació per a generar dinàmiques de connexió entre oferta i demanda al territori i per a la millora de les infraestructures.

També ha intervingut en la trobada el conseller de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fernando Vicente, que ha assegurat que des del Consell Comarcal treballen per a “potenciar la zona nord de la comarca” a través de la participació público-privada, la millora de l’ocupació i les oportunitats de la ciutadania, “apostant per polígons moderns, segurs i amb bones infraestructures” i, “tot sense deixar de banda la defensa i promoció del comerç de proximitat”. Per la seva banda, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), Genoveva Català, ha assegurat que “el CECBLL posa el coneixement al servei de l’acció i la planificació de les administracions, els grups socials i les empreses” i ha posat en valor el patrimoni industrial de la Colònia Sedó, que ha qualificat “d’estratègic no només a nivell municipal i comarcal, sinó per Catalunya”. Finalment, el membre de la comissió executiva de PIMEC i representant del Baix Llobregat Nord, Miquel Costa, ha subratllat la importància del gest de PIMEC d’acostar-se al territori del nord del Baix Llobregat i ha apuntat que “la promoció econòmica del territori es fa des de les administracions, però PIMEC estem per a ajudar als ajuntaments a cobrir i detectar necessitats i oportunitats”.