Tanca
Esports Salut Pública 7 de gener de 2021

Esparreguera adapta els serveis municipals a les noves restriccions davant la Covid-19

A partir d'avui els equipaments esportius municipals i les pistes a l’aire lliure no supervisades queden tancades, excepte el servei de piscina de Can Pasqual i les activitats dirigides, que es faran a la plaça del Centre. L’Escola Municipal de Música i Dansa i la Casa dels Mestres també suspenen les seves activitats presencials en aplicació de les noves mesures de contenció de la pandèmia

Avui han entrat en vigor les noves mesures decretades pel Departament de Salut per a evitar el creixement de contagis de Covid-19, que tindran una vigència inicial de 10 dies, i comporten el tancament d’alguns equipaments i la suspensió de les activitats presencials de diferents serveis municipals. L’àmbit esportiu és el que es veu més afectat pel nou decret, ja que implica el tancament al públic de la sala de màquines de la Piscina Coberta de Can Pasqual, que manté però obert el servei de piscina. Les activitats gimnàstiques dirigides es reubicaran a la plaça del Centre per tal de poder-les desenvolupar a l’aire lliure. També queda prohibit l’ús de pistes i equipaments esportius que no estiguin supervisats. Les noves mesures també suposen la suspensió de l’activitat presencial a l’Escola Municipal de Música i Dansa, -que mantindrà, però, la seva activitat virtualment-, i es manté el tancament de l’activitat presencial al Centre Dual i la Casa dels Mestres, inclosos els Tallers Artístics i Culturals.

A causa de l’empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya, el Procicat ha aprovat noves restriccions que inclouen el tancament de gimnasos i centres esportius ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control. Així doncs, a partir d’avui, no es pot accedir a la sala de màquines de la Piscina Coberta de Can Pasqual, que sí que manté obert el servei de piscina i l’accés als vestidors per als usuaris que en facin ús. La piscina no podrà superar però, el 30% de l’aforament autoritzat, i no es permetrà el desenvolupament d’activitats en grup. Pel que fa a les activitats dirigides, aquestes es reubicaran a la part superior de la plaça del Centre per tal de poder-se desenvolupar a l’aire lliure, però no es podrà superar el 50% de l’aforament autoritzat, incloent-hi tant els usuaris com el públic assistent, caldrà establir control d’accés i els vestidors hauran de romandre tancats.

En referència a les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, quedat prohibit l’ús d’aquells que no estiguin supervisats i que hauran de quedar tancats físicament incloent pistes i camps d’esports públics a l’aire lliure. A més, s’ajornen totes les competicions esportives a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals que s'han de celebrar sense assistència de públic. Sí que podrà mantenir la seva activitat l’equipament del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera, ja que no es troben afectats per aquestes limitacions els centres de tecnificació i rendiment esportius, tant de titularitat pública com privada, així com les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d’acollir entrenaments i competició professional, estatal i internacional.

L’Escola Municipal de Música i Dansa també es veu obligada a tancar des d’avui la seva activitat presencial però mantindrà actives, de manera virtual, la majoria de les classes. En concret, les classes de llenguatge musical i de dansa a partir del nivell bàsic 1, així com les classes d’instrument individuals, es faran a través de videoconferència. El Centre Dual i la Casa dels Mestres mantenen la suspensió de totes les activitats que impliquen presencialitat, inclosos els Tallers Artístics i Culturals i les activitats desenvolupades per l’Associació Arc de Sant Martí i el Casal Intercultural. Les Classes d’Alfabetització i l’Espai Petits, però, podran continuar en règim de presencialitat en ser considerades activitats d'intervenció socioeducativa, així com el Servei d’Acompanyament a l’Estudi, que també manté la seva activitat.

Les noves mesures no afecten a l’Arxiu Municipal i la biblioteca Municipal L’Ateneu, que mantenen la limitació de l’aforament al 50% de la seva capacitat i segueixen sense poder acollir altres activitats culturals amb assistència de públic. Les noves mesures no afecten les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals promogudes per l’Ajuntament d’Esparreguera tant en recintes tancats com a l'aire lliure que es poden mantenir limitant l’aforament al 50% de l’autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones per sala i sessió o actuació. Així mateix, també es manté l’activitat del mercat no sedentari condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d'aforament màxim de l’espai. Els parcs i jardins municipals, així com les àrees de jocs infantils, romandran obertes fins les 8 del vespre.

Mesures amb afectació a tot Catalunya

Les noves restriccions que entren en vigor a partir d’avui i afecten al tancament de serveis i equipaments municipals no són les úniques que són d’aplicació a tot el territori català i que, per tant, afectaran també a tota la població d’Esparreguera. Pel que fa a la mobilitat, aquesta queda limitada a l’àmbit municipal durant tota la setmana, excepte en casos justificats o de força major. Les trobades familiars i socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. També es manté el confinament nocturn, de 10 de la nit a 6 de la matinada.

En l’àmbit comercial, el petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris poden obrir amb el 30% de l’aforament, però han de romandre tancats durant els caps de setmana tancats, quan només podran obrir els establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials. No està autoritzada l’obertura dels centres comercials de més de 400 m2. Pel que fa a bars i restaurants, mantenen les restriccions i podran obrir al públic de 7.30 a 9.30 del matí i d’1 a 3.30 del migdia per fer servei a l’establiment. També es podrà servir menjar per emportar fins a les 10 de la nit, al mateix establiment, i fins a les 11, en el cas del servei a domicili. Pel que fa al lleure infantil i juvenil, queden suspeses totes les activitats, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l'horari lectiu habitual, excepte les que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva. Consulteu totes les restriccions al web de la Generalitat de Catalunya.