Tanca
Promoció Econòmica 15 d’octubre de 2025

Esparreguera celebra dissabte l’11a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia

Aquesta edició incorpora nombroses novetats, entre les quals destaquen una demostració de cuina en directe amb degustació, un taller de cuina adreçat al públic infantil que utilitzarà productes del Parc Rural del Montserrat, i La Barrikada, la primera cursa de barriques catalanes. A més, la fira comptarà amb un total de quinze expositors: deu dedicats a vins i begudes escumoses i cinc més de restauració local

Esparreguera celebra aquest dissabte 18 d’octubre l'11a Fira del Vi i de la Gastronomia, que tindrà lloc de 6 de la tarda a 12 de la nit a la plaça del Centre. Enguany, la fira incorpora una demostració de cuina en directe amb degustació a càrrec de l'Associació Gastronomia i Turisme d'Esparreguera (AGT) i el restaurant La reVolta, amb la col·laboració de Sandro Desii, Caviaroli i Ricart Degré, empreses gastronòmiques innovadores del municipi. També es realitzarà un taller de cuina adreçat al públic infantil, on els nens i nenes cuinaran amb productes del Parc Rural del Montserrat. Aquesta nova edició comptarà amb un total de quinze expositors: deu d’ells corresponen a cellers i bodegues de vins i begudes escumoses representatives de diferents denominacions d’origen, mentre que els altres cinc són expositors de restauració local que oferiran diverses propostes de tapes i plats per als visitants. Una de les novetats destacades d’aquesta edició és La Barrikada, la primera cursa de barriques catalanes, que se celebrarà a les 7 de la tarda. L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Gastronomia i Turisme i l’Ajuntament d’Esparreguera amb el suport de la Diputació de Barcelona, també inclou diverses activitats, com un esmorzar de forquilla, el 7è concurs de tast per parelles i un concert de música en directe a càrrec del grup Balahits.

La regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha destacat que enguany, amb la incorporació de l’Associació Gastronomia i Turisme d’Esparreguera a l’organització de la fira, “s’ha donat un tomb a l’esdeveniment i s’ha apostat per posar la gastronomia al mateix nivell que la producció vinícola, donant més protagonisme als restauradors locals i també als productes del Parc Rural de Montserrat i a les empreses alimentàries del municipi. A més, “s’ha fet una aposta clara pel públic familiar amb la incorporació d’un taller de cuina infantil, que permet acostar la fira a un segment que fins ara no n’era destinatari”, ha explicat la regidora.

Per la seva banda, la presidenta d’AGT Esparreguera, Conchi Aragón, ha remarcat que “el vi és una expressió més de la gastronomia i la cultura d’un territori, i amb aquesta premissa hem dissenyat unes activitats que tenen com a eix conductor els productes del Parc Rural del Montserrat, les empreses gastronòmiques innovadores d’Esparreguera i, evidentment, l’hostaleria del municipi amb la participació de sis restauradors”. Aragón també ha ressaltat que “és important que Esparreguera adopti el vi en el seu discurs gastronòmic i que l’incorpori al seu relat, oferint experiències en clau de qualitat amb l’objectiu de divulgar la cultura vitivinícola i posicionar Esparreguera com a referent entre professionals i amants del vi i la gastronomia”.

La programació d’enguany arrencarà dissabte a les 10 del matí amb un esmorzar de forquilla al restaurant Cal Sant i a la 12 del migdia tindrà lloc l’inici del 7è Concurs de tast de vins a cegues per parelles. La final d’aquest concurs tindrà lloca partir de dos quarts de 6 de la tarda a la plaça del Centre. El tret de sortida de la fira serà a les 6 de la tarda amb un showcooking en directe amb degustació, a més d’un taller infantil de cuina que utilitza productes del Parc Rural del Montserrat. A les 7 tindrà lloc La Barrikada, la primera cursa de Barriques catalanes, per a la qual cal inscripció prèvia i gratuïta. A les 8.30 del vespre es farà el lliurament de premis als guanyadors del concurs de tast per parelles i de La Barrikada. Finalment, a les 9 d ela nit, el grup Balahits oferirà un concert musical per tancar la jornada.

L’onzena edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia comptarà amb deu carpes de bodegues i cellers, dels quals quatre seran d’empreses i productors locals, Ca n’Estruc, Can Paloma, Xavier Mas - El Rebost del Montserratí  i Vila Viniteca. La resta estaran ocupades pels convidats d’enguany, Celler Cadevall d’Olesa de Montserrat, Ramón Canals de Castellví de Rosanes, Sumarroca del Penedès, Vinyes Domènech del Montsant, Torelló viticultors d’Osona i Barzen d’Alemanya.  A banda de vins i caves, també hi haurà oferta gastronòmica de la mà de cinc restauradors de la vila, Cal Sant, Mamy’s Food, Gust de Gla, La reVolta i Cal Duran - Associació Gastronomia i Turisme d’Esparreguera. La venda de tiquets es farà la setmana prèvia a Cal Sant i el mateix dia de la fira als dos estands de l’organització.