Tanca
Mediació 18 de gener de 2022

Esparreguera celebra divendres el Dia Europeu de la Mediació

Per a commemorar l’efemèride, el dia 21 de gener l’emissora municipal dedicarà un espai de la seva programació per donar a conèixer l’activitat del Servei Municipal de Mediació Ciutadana. També s’ha organitzat un cinefòrum al Punt Jove Cal Trempat i el Club de Primeres Lectures de la Biblioteca farà una activitat vinculada a la resolució de conflictes

El Servei de Mediació Ciutadana d’Esparreguera ha programat diverses activitats en motiu de la commemoració aquest divendres 21 de gener del Dia Europeu de la Mediació. El mateix divendres al matí Ràdio Esparreguera dedicarà un espai de la seva programació per parlar sobre aquest servei municipal que vol impulsar eines per abordar el conflicte basades en el diàleg, l’escolta i el respecte mutu de les parts. I a la tarda, tindrà lloc un Cine Fòrum al Punt Jove Cal Trempat, amb la projecció de la pel·lícula “Un dios salvaje”, de Roman Polanski. Finalment, el Club de Primeres Lectures de la Biblioteca Municipal L’Ateneu també se suma a la commemoració amb la lectura del llibre “El cercle” de Míriam Tirado. El Servei de Mediació és una prestació municipal gratuïta, gestionat per l’empresa Vincle, que té com a objectiu millorar la convivència dels esparreguerins i les esparreguerines, fomentant el diàleg i la gestió col·laborativa dels conflictes.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el servei a la ciutadania, aquest divendres, en el marc del Dia Europeu de la Mediació, l’emissora municipal entrevistarà a la tècnica mediadora de Vincle, Elena Fita, responsable del servei a Esparreguera, qui donarà a conèixer les accions desenvolupades durant el passat any i les previstes de cara a aquest primer trimestre del 2022. L’entrevista s’emetrà a les 12 del migdia dins l’espai magazine Tot el que passa i en el programa també hi participaran dos alumnes d’una de les formacions impartides pel servei sobre tècniques de comunicació assertiva, que explicaran les aplicacions de la formació en les seves tasques quotidianes. El mateix divendres a les 5.30 de la tarda, i en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, s’ha programat un cine fòrum sobre el film “Un dios salvaje” del director de cinema franco-polonès Roman Polanski. La projecció es farà a l’edifici de Cal Trempat i, posteriorment, es realitzarà un cercle de diàleg amb els i les joves participants.

Finalment, com a cloenda de la celebració de l’efemèride, el dilluns 24 de gener a la tarda els alumnes de 1r i 2n de Primària participants en el Club de Primeres Lectures de la Biblioteca Municipal L’Ateneu comentaran el llibre “El Cercle”, un conte per tractar la diferència i el conflicte com una cosa natural i inherent a la vida i que convida a veure-ho com una oportunitat de créixer i aprendre a relacionar-nos. Aquesta és també la filosofia del Servei de Mediació Ciutadana d’Esparreguera, que vehicula la gestió alternativa de conflictes en els àmbits familiar, veïnal, de l’espai públic, escolar, d’activitats econòmiques, entitats o associacions... El servei està ubicat a la segona planta de l’edifici de Can Pasqual, al carrer Cavallers número 26, i s’hi pot contactar a través del correu electrònic [email protected]; enviant un missatge o WhatsApp al número 619 650 735; o omplint i enviant una sol·licitud telemàtica de mediació.