Tanca
Cultura i Festes 25 d’abril de 2023

Esparreguera celebra el Dia Internacional de la Dansa amb tres dies de mostres i tallers

Del 27 al 29 d’abril s’han programat dues mostres de dansa, la primera de les quals es farà dijous al Museu de la Colònia Sedó i anirà a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal Les Arts i la segona tindrà lloc divendres i hi participaran totes les acadèmies de ball del municipi. A més, dissabte s’han organitzat diferents tallers de dansa gratuïts i oberts a tota la ciutadania

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril, Esparreguera organitza aquesta setmana diverses actuacions i activitats gratuïtes vinculades a aquest llenguatge artístic. La primera proposta arriba el dijous 27 d’abril a la tarda amb una mostra de l’alumnat de l’Escola Municipal Les Arts al Museu de la Colònia Sedó, del qual se’n faran tres passis, i que permetrà conèixer diferents espais del museu i gaudir de la dansa en un entorn privilegiat. El divendres 28 d’abril a les 5.30 de la tarda, la plaça del Centre serà l’escenari d’una mostra de dansa en la qual hi participaran totes les escoles del municipi, Dance Machine, l’Escola de Flamenc Paca García, l’Escola Municipal de Les Arts, La Rock Dance Center, Mov Estudi de Dansa i Stylo Gimnàs Sports. La programació clourà el dissabte 29 d’abril amb l’organització de set tallers a diferents espais, el parc de la Vila, la plaça del Centre, la plaça de la Pagesia i l’Escola Les Arts, per acostar diversos estils de dansa a tots els públics.

Aquesta programació conjunta, que s’ha fet per primera vegada per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa, sorgeix del Comissionat de Cultura, que ha impulsat la creació d’un grup de treball en el qual hi estan representades totes les escoles i acadèmies de ball del municipi, tant públiques com privades, així com un gimnàs en el qual també s’hi fan activitats vinculades a la dansa, entitats, com Moreneta Swing, i el mateix Ajuntament. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Juan Jurado, ha destacat “la importància” del Comissionat per a la organització de les relacions entre la Regidoria de Cultura i les entitats: “Tenim un poble tan viu i hi ha tantes iniciatives, que si no definim un espai clar de coordinació i comunicació, l’experiència ens diu que no arribem a tot arreu”. El regidor ha subratllat que “comencem a caminar junts amb aquesta primera agenda d’activitats conjuntes que té un doble objectiu, d’una banda, visibilitzar que a Esparreguera hi ha moltes iniciatives públiques i privades vinculades a la dansa i que hi ha unitat entre totes elles i, d’altra banda, aconseguir que molta gent conegui i estimi la dansa i pugui expressar-se a través d’aquest llenguatge”.

La programació del Dia Internacional de la Dansa començarà el dijous 27 d’abril amb una mostra de dansa al Museu de la Colònia Sedó, que comptarà amb la participació de l’alumnat de dansa i les formacions instrumentals de l’Escola Municipal de Les Arts. Aquest acte es farà en tres sessions, a les 5.30, a les 6.30 i a les 7.30 de la tarda. Tot i que l’activitat és gratuïta l’aforament és limitat i, per tant, cal fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a [email protected], indicant el nom, el nombre d’assistents i l'hora de la sessió. La mostra compta amb la col·laboració del Museu de la Colònia Sedó i de l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn. La següent activitat de la programació tindrà lloc el divendres 28 d'abril a les 5.30 de la tarda a la plaça del Centre, que acollirà una mostra de dansa en la qual hi participaran totes les escoles i acadèmies de ball del municipi. Així l’alumnat de la Dance Machine, l’Escola de Flamenc Paca García, l’Escola Municipal de Les Arts, La Rock Dance Center, Mov Estudi de Dansa i Stylo Gimnàs Sports mostraran a les persones assistents coreografies de diferents estils musicals, en un acte presentat per Marc Rivas.

Finalment, el dissabte 29 d'abril, Dia Internacional de la Dansa, s’han programat diferents tallers de dansa oberts a tothom repartits en diferents espais de la vila. El parc de la Vila acollirà de 10 a 11 del matí un taller d’improvisació per a totes les edats a càrrec de Mov Estudi de Dansa. La plaça del Centre serà l’escenari de tres tallers:  d’11.30 a 12.30 del matí es farà un taller de dansa clàssica a càrrec de Mov Estudi de Dansa; de 12.30 a 1 del migdia l’Escola de Flamenc Paca García organitza un taller de ritmes i sevillanes; i de 1 a 2 del migdia, s’ha programat un taller de salsa i bachata a càrrec de La Rock Dance Center. Paral·lelament, la plaça de la Pagesia acollirà de 12 a 1 del migdia el taller de hip hop family a càrrec de La Rock Dance Center. Així mateix, l’Escola Municipal de Les Arts organitza un taller de dansa en família i un taller de jazz musical per a aprendre coreografies a l’estil dels musicals de Broadway. Tot dos tindran lloc d’11 a 12 a les instal·lacions de l’escola. Els tallers són gratuïts i sense reserva prèvia fins a omplir l’aforament.