Tanca
Salut Pública Societat 18 de maig de 2020

Esparreguera entra avui en la fase 0,5 amb l’aixecament d’algunes restriccions

En aquesta etapa intermèdia de la desescalada els comerços de menys de 400m2 podran atendre sense cita prèvia i s'eliminen les restriccions horàries per als establiments comercials el municipi. També poden obrir biblioteques i centres de culte amb un terç de l’aforament. Encara no es permeten trobades amb familiars i amics i el marc de mobilitat segueix sent el municipi

Esparreguera, com la resta de poblacions que pertanyen a la regió sanitària metropolitana sud, entra avui en la fase 0,5, o 0 avançada, de la desescalada del desconfinament per l’emergència sanitària del coronavirus. Es tracta d’una fase intermèdia abans d’entrar completament a la fase 1 que comporta l’aixecament d’algunes restriccions i noves mesures que afecten principalment al comerç, les biblioteques, els llocs de culte, els funerals, els centres educatius i als esportistes professionals. Tot i això, no es poden fer encara trobades amb familiars ni amics, anar a terrasses de bars i restaurants ni moure’s dins de la regió sanitària.

En aquesta fase intermèdia en la que actualment es troben Barcelona i les zones metropolitanes nord i sud, el petit comerç pot obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament. Els establiments més grans també poden obrir si acoten l’espai al públic a, com a molt 400 m2, i es poden fer rebaixes i promocions. En l'àmbit del comerç, un decret d'alcaldia signat avui mateix anul·la les restriccions horàries establertes i permet als establiments d'Esparreguera obrir en el seu horari habitual. D'altra banda, en referència als equipaments culturals, els museus poden obrir amb un terç de l’aforament habitual, mentre que les biblioteques ho podran fer per a oferir servei de préstec de llibres i documents. En el cas d’Esparreguera, és previst que la Biblioteca Municipal L’Ateneu obri a partir de dimecres per a aquestes funcions, amb cita prèvia per a fer la recollida tot i que les devolucions hauran de continuar depositant-se a la bústia exterior. En aquesta línia, les escoles també podran obrir per dur a terme tasques administratives i de neteja.

Les novetats que s’implanten a partir d’avui també afecten als lloc de culte que podran obrir i omplir-se fins a un terç de la capacitat habitual i als funerals, que si són a l’aire lliure hi podran assistir fins a 15 persones i 10 en recintes tancats. Una altra de les mesures de flexibilització afecta als esportistes professionals o federats, que poden entrenar en tota la regió sanitària. Ara bé, els centres esportius no podran obrir i la pràctica esportiva d’oci només es pot fer dins del municipi. La fase 0,5 no permet encara l’obertura de terrasses de bars, cafeteries o restaurants, ni les trobades amb amics i familiars en grups reduïts. Tampoc no hi ha canvis en la mobilitat intramunicipal, tot i la flexibilització de les mesures el marc de mobilitat segueix sent el municipi.

Comparteix aquest contingut