Tanca
Política 7 de juny de 2024

Esparreguera es prepara per les eleccions al Parlament Europeu que se celebren diumenge

Un total de 17.121 persones del municipi estan cridades el 9 de juny a les urnes per escollir els seus representants en aquest òrgan legislatiu europeu. La jornada de votació tindrà lloc de 9 del matí a 8 del vespre en els 11 col·legis electorals habilitats a la vila. Tant les dades de participació com els resultats definitius a nivell municipal es podran seguir a través de la web i les xarxes socials municipals  

Aquest diumenge 9 de juny se celebren eleccions al Parlament Europeu a Esparreguera, en les quals un total de 17.121 esparreguerins i esparreguerines estan cridats a les urnes per a escollir els diputats i diputades que els representaran en aquest òrgan legislatiu europeu. La jornada de votació tindrà lloc entre les 9 del matí i les 8 del vespre en els 11 col·legis electorals habilitats a la vila: Escola Municipal de Les Arts, Can Pasqual, Centre Dual, Escola Bressol Municipal Cucuruga, Cal Trempat, Escola Les Roques Blaves, Zona Esportiva del Barri Font, Associació de Veïns de Can Rial, Associació de Veïns de La Plana, Taller Ocupacional Can Comelles i Associació de Veïns de Mas d’en Gall. Tant el cens electoral com el col·legi assignat per la votació es poden consultar en l’apartat especial dedicat a les eleccions al Parlament Europeu 2024 de la web municipal, on també es pot trobar informació sobre els partits i les candidatures, així com consultar l’històric de resultats i seguir la participació i els resultats, a nivell municipal, en directe. A més, des de les xarxes socials municipals i de Ràdio Esparreguera també es donaran les dades de participació i els resultats definitius dels comicis.

Aquests seran els segons comicis que se celebren aquest any, després que el 12 de maig tinguessin lloc les eleccions al Parlament de Catalunya. Tal com va fer les eleccions catalanes, el municipi habilitarà 11 col·legis amb un total de 22 meses electorals conformades per un total de 66 persones que han estat nomenades per sorteig per a constituir-les. El col·legi amb més votants és l’Escola Bressol Municipal Cucuruga amb un cens de 1.941 ciutadans, seguit de l’Escola Municipal de Les Arts amb 1.918 persones votants i la zona Esportiva del Barri Font, que en té 1.834. Després hi ha el col·legi de l’Associació de Veïns de Mas d’en Gall amb 1.666 ciutadans cridats a les urnes, Can Pasqual amb 1.577 votants, el Taller Ocupacional Can Comelles amb 1.574 i l’Associació de Veïns de La Plana, que té un cens de 1.550 persones. Els segueixen l’Associació de Veïns de Can Rial, on hi voten 1.511 esparreguerins i esparreguerines, l’escola Les Roques Blaves, amb 1.436 ciutadans, el Centre Dual, que té 1.405 persones i Cal Trempat, el col·legi més petit del municipi, on estan cridades a les urnes 709 persones.

A l’Estat espanyol, en les eleccions al Parlament Europeu poden votar tota la ciutadania espanyola major de 18 anys que resideixi a l’Estat i a l’estranger, mitjançant procediment de vot dels residents absents que viuen a l'estranger; així com les persones que tenen nacionalitat d'altres Estats membres de la UE que resideixin a l’Estat espanyol, a condició que compleixin els mateixos requisits exigits als ciutadans espanyol, no hagin estat privats de dret de sufragi al seu país d’origen i hagin manifestat la seva voluntat de votar a l’Estat (cosa que podien fer fins al 30  de gener passat). Per a exercir el dret a vot, caldrà que el votant s’identifiqui davant la mesa mitjançant el DNI (no serveix el resguard del DNI en tràmit, atès que no hi apareix la fotografia), el carnet de conduir (amb fotografia), l’aplicació miDGT o el passaport (amb fotografia). El seguiment de la jornada electoral es podrà fer des de la web municipal i les xarxes de l’Ajuntament d’Esparreguera, on es publicaran les dades de participació i els resultats dels comicis.