Tanca
Cultura i Festes 20 d’abril de 2020

Esparreguera programa diverses activitats culturals per celebrar Sant Jordi des de casa

Durant la Diada, el dijous 23 d’abril, es podrà escoltar una lectura de fragments de llibres i poemes a càrrec de diferents veïns i veïnes a través de Ràdio Esparreguera, veure les recomanacions literàries de diversos autors locals i gaudir d’un especial Hora del Conte a través de les xarxes socials de la Biblioteca Municipal L’Ateneu

Esparreguera celebrarà enguany una diada de Sant Jordi virtual. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera ha preparat una programació especial perquè, malgrat la situació de confinament i l’emergència sanitària per la Covid-19, es pugui mantenir l’esperit de la festivitat i els esparreguerins i esparreguerines puguin gaudir de propostes culturals i lúdiques des de casa. Les activitats es faran de la mà de la Biblioteca Municipal L’Ateneu i Ràdio Esparreguera que, a través de la seva emissora i els seus canals, difondran les propostes programades, entre les quals hi ha lectures i recomanacions de llibres, activitats adreçades als infants i altres idees per gaudir de la Diada des de casa.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “es tracta d’un programa fet des del coneixement que, actualment, no es poden dur a terme les activitats com ho faríem normalment, per això, es tracta de buscar solucions creatives que ens permetin gaudir d’activitats lúdiques, culturals i d’entreteniment i també sentir-nos a prop malgrat la distància”. La programació de Sant Jordi virtual començarà el dimecres 22 d’abril a les 6 de la tarda, amb el concert especial de Sant Jordi de la Damaris Gelabert, que es podrà seguir des del canal de Youtube de la popular cantant de cançons infantils. El dijous 23 d’abril, durant tota la Diada, es podran escoltar, a través de les ones de Ràdio Esparreguera (89.4 FM), diverses lectures curtes que durant aquests últims dies molts vilatans d’Esparreguera, de totes les edats, han fet arribar a l’emissora amb fragments del seu llibre o poema preferit. Hi han col·laborat l'Escola de Teatre de La Passió d'Esparreguera i el Casal Intercultural de la vila.

El mateix dia també es podrà veure, a través de les xarxes socials de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, un vídeo amb recomanacions que faran diferents escriptors i escriptores locals que han publicat llibres aquest any. I, a les 5.30 de la tarda, els més petits de la casa podran gaudir d’un especial Hora del Conte, amb “Princeses, dracs, cargols i altres animacions” de la cia Patawa, que es podrà veure des del canal de Youtube de la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera. A més, des de la regidoria de Cultura també fan altres propostes a les famílies, com decorar el balcó de casa amb senyeres i roses fetes a mà; descarregar-se, pintar i retallar les titelles dels personatges de la llegenda per fer una obra de teatre a casa o fer un vídeo ensenyant un dibuix, o qualsevol gest de gratitud, per agrair la feina de totes les persones que vetllen per la salut i la seguretat de tots i totes en aquests dies de confinament. Els vídeos han de tenir format horitzontal, una durada de 5 segons i no cal parlar-hi per facilitar-ne el muntatge amb música. Totes les aportacions poden enviar-se a [email protected] fins al divendres 24 d’abril o publicar-se a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantJordiEsparreguera.

A més, també hi ha llibreries i floristeries del municipi que fan comandes a domicili perquè, malgrat les restriccions, puguem mantenir viu l’esperit de la Diada i fer arribar un llibre i una rosa a les persones estimades. “Som conscients que la situació és extraordinària, les limitacions són considerables i que, per tant, la manera com vivim la festivitat canvia. El que estem intentant és que, tot i així, el que quedi malgrat l’Estat d’Alarma no sigui un desert en cultura i que puguem celebrar el Sant Jordi encara que sigui de manera alternativa; i ja veurem que passa amb les següents festes, però voldrem buscar solucions alternatives també”, ha subratllat Juan Jurado.