Tanca
Salut Pública Societat 4 de febrer de 2019

Esparreguera s’adhereix al Consell Comarcal de Salut del Baix Llobregat

Es tracta del primer Consell de Salut que es constitueix a Catalunya en un àmbit comarcal, una iniciativa pionera que té com a objectiu exercir pressions per part dels ajuntaments en la seva demanda per garantir la qualitat de la prestació de salut al Baix Llobregat

L’Ajuntament d’Esparreguera s’ha adherit oficialment al Consell de Salut del Baix Llobregat, una institució de nova creació integrada pels 30 ajuntaments de la comarca, que es va constituir oficialment el passat 31 de gener a la seu de la institució, a Sant Feliu de Llobregat. Es tracta del primer Consell de Salut que es constitueix a Catalunya en un àmbit comarcal, una iniciativa pionera que té com a objectiu exercir pressions per part dels ajuntaments en la seva demanda per garantir la qualitat de la prestació de salut al Baix Llobregat.

En declaracions a Radio Esparreguera, el president del Consell Comarcal i del Consell de Salut, Josep Perpinyà, ha explicat quins són els objectius d'aquest nou òrgan: “És un lobby, un grup de pressió que farà propostes i pressió per millorar el servei de salut. No naixem amb l’esperit de reivindicar per reivindicar, sinó de col·laborar i ajudar en una situació delicada i de treballar amb la Generalitat”. El Consell de Salut ja està donant els seus primers passos i està definint un pla estratègic sanitari de la comarca. Els principals reptes de la nova institució són els de disminuir la desigualtat social i les desigualtats de gènere en salut així com abordar els reptes de l'envelliment i la cronicitat més enllà de l'àmbit sanitari.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha mostrat satisfet de l’adhesió d’Esparreguera al Consell Comarcal de Salut i ha recordat que “des del nostre municipi hem demanat des de fa temps poder tenir més incidència en la gobernança i la gestió de l’Hospital Comarcal de Martorell, aspecte que ara tindrem més a l’abast”. En aquest sentit, Rivas ha assegurat que “la incorporació d’Esparreguera al Consell de Salut del Baix Llobregat permetrà que disposem de més informació i més rendició de comptes per part de les institucions sanitàries del nostre entorn i, a la vegada, que puguem seguir treballant en les reivindicacions històriques en l'àmbit sanitari a Esparreguera, com ara les urgències nocturnes o l’horari del CAP”. L’Ajuntament d’Esparreguera va aprovar per unanimitat l’adhesió al Consell de Salut durant el ple del mes de gener.