Tanca
Cultura i Festes Educació 24 de maig de 2021

Fins al 12 de juny està oberta la convocatòria d'ajuts de l’Associació Beques Lola Lizaran

La convocatòria, que arriba aquest any a la seva 18a edició, promou les activitats relacionades amb les arts escèniques a Esparreguera i està adreçada a joves d’entre 16 i 25 anys del municipi amb l’objectiu de facilitar-los cursar estudis superiors de música, teatre, dansa o circ

L’Associació Beques Lola Lizaran ja ha posat en marxa la 18a edició dels ajuts que porten el nom de l’artista esparreguerina i que tenen per objectiu promoure i fomentar les activitats relacionades amb les arts escèniques a Esparreguera. La convocatòria està oberta fins al 12 de juny i hi poden participar-hi tots els joves de 16 a 25 anys amb els estudis d’ESO aprovats que vulguin dedicar-se professionalment al teatre, la dansa, la música o al circ. Les persones aspirants han de ser residents al municipi o acreditar una vinculació acadèmica durant els darrers anys en algun dels centres de la vila. L’import de les beques serà de 1.000 euros cadascuna i anirà en funció del nombre de sol·licituds que es presentin. Des de l’any 2004, l’entitat ha concedit 142 beques per un import total de 156.000 euros.

El regidor de Cultura i membre del jurat de les beques, Juan Jurado, ha assegurat, en declaracions a l’emissora municipal, que el paper d’aquestes beques en la professionalització de joves d’Esparreguera ha estat cabdal: “Aquest tipus de recursos fan escola, una iniciativa continuada com aquesta permet crear un imaginari dins del qual un o una jove d’Esparreguera que es vol dedicar professionalment a les arts escèniques, sap que pot comptar amb aquest recurs, amb aquest acompanyament a nivell econòmic i artístic, que t’ajuda en el teu camí per formar-te, no només acadèmica sinó també professionalment”. Juan Jurado ha subratllat que “hi ha diversos factors que fan que a la vila tinguem moltes persones que han optat per dedicar-se professionalment a les arts escèniques però de ben segur que una és la iniciativa de les beques Lola Lizaran”.

Les beques estan adreçades a tots els joves de 16 a 25 anys amb els estudis d’ESO aprovats que vulguin dedicar-se professionalment a les següents arts escèniques en viu: estudis d’art dramàtic, interpretació, escenografia i direcció a l’Institut del Teatre, o en un centre privat equivalent; estudis de dansa de segon o tercer cicle de Grau Professional a l’Institut del Teatre, a una escola autoritzada o a qualsevol centre privat i també per a estudis de Grau Superior a l’Institut del Teatre, en el cas dels estudis de dansa l’edat per a obtenir beca és de 14 a 25 anys; estudis de música de nivell superior o tercer cicle de Grau Professional; i estudis de circ, en totes les variants, en un centre especialitzat. A més, l’associació està oberta a l’acolliment de qualsevol altra disciplina artística que pugui merèixer la mateixa consideració.

L’import de les beques s’haurà de destinar al pagament de la matrícula i/o les taxes i és de 1.000 euros cadascuna, quantitat supeditada a la valoració de les sol·licituds que es presentin. En casos excepcionals en què el sol·licitant no compleixi encara l’edat especificada, el tribunal es reserva el dret d’atorgar una beca d’excepció, sempre per un import substancialment inferior als 1.000 euros. La documentació, que es pot consultar a les bases de la convocatòria, s’ha d’enviar per correu electrònic a [email protected]. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 12 de juny i durant el cap de setmana del 26 i 27 de juny es realitzaran les audicions dels nous candidats i el jurat seleccionador, format pel dramaturg Joan Castells, el compositor Juan Jurado i la ballarina Laia Minguillón, n’avaluarà les aptituds. Les persones que siguin becades oferiran una mostra de la seva disciplina en un acte concert organitzat per l’associació al Patronat Parroquial.