Tanca
Medi Ambient Protecció Civil 10 de juliol de 2024

L’ADF presenta el seu nou vehicle destinat a la prevenció i extinció d’incendis forestals

Es tracta d’un camió rural amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua i equipat per a fer tasques de prevenció, suport i extinció d’incendis forestals que es presentarà el dissabte 13 de juliol a les 10 del matí a l’aparcament del Teatre de La Passió, en el marc dels actes de la Festa Major. El camió l'ha adquirit l’Ajuntament d’Esparreguera per un import de 301.580 euros

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) d’Esparreguera presenta, en el marc de la programació de la Festa Major, el seu nou vehicle destinat a la prevenció, suport i extinció d’incendis forestals. Es tracta d’un camió rural BRP amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua, amb equip forestal per a poder desenvolupar les tasques de l’agrupació, com mànegues, eines manuals, material sanitari de primers auxilis, i cabina ignífuga amb sistema d'emergència d’aire respirable per a 6 persones. La presentació del nou vehicle es farà en dos dies. Dissabte 13 de juliol a les 10 del matí, l’aparcament del Teatre de La Passió acollirà el bateig del nou camió, en un acte que comptarà amb la presència de vehicles d’ADF d’altres municipis. A més, el dilluns 15 de juliol, de 10 del matí a 1 del migdia, el nou vehicle estarà al carrer dels Arbres per tal que els infants puguin accedir al seu interior i les persones voluntàries de l’ADF Esparreguera els explicaran el seu funcionament i la tasca de l’entitat. El camió, adquirit per l’Ajuntament d’Esparreguera per un import de 301.580 euros, iva inclòs, renova la cessió de l’antic vehicle Magirus, actualment retirat de servei. El nou camió Esparreguera 175-200, ja està preparat per actuar i utilitzat durant les guàrdies de la campanya de prevenció d’incendis forestals d´enguany, iniciada el passat 1 de maig.

En referència a l’adquisició, per part del consistori, d’aquest nou vehicle destinat a l’extinció d’incendis forestals i cedit a l’ADF Esparreguera, el regidor de Protecció Civil, Alfons Puche, ha destacat que “amb l’esperit de col·laborar amb l’ADF, l’Ajuntament ha adquirit aquest camió per a reforçar els mitjans tècnics dels quals disposa l’agrupació, especialment tenint en compte que cada vegada més les ADF estan fent les primeres intervencions en emergències per incendis forestals, per la qual cosa volem que disposin dels recursos més eficients per a fer aquests primers treballs a l’espera que arribin els Bombers”. Per la seva banda, el regidor d’Espai Natural, Joan Nuñez, ha posat en valor la tasca que realitza l’ADF en l’àmbit de la prevenció, vigilància i suport en l’extinció dels incendis forestals, però també en la preservació dels boscos i l’entorn natural d’Esparreguera. En aquest sentit, el regidor ha subratllat l'estreta col·laboració que es manté amb l'ADF des de la regidoria d'Espai Natural, la qual es posa de manifest en l'adquisició del camió d'extinció d'incendis en les activitats mantingudes, per exemple, a l'entorn de la bassa de Can Cardús, on l'Ajuntament ha canalitzat les aigües pluvials i ha reposat el tancat

El president de l’ADF Esparreguera, David Queixalós, ha explicat que “el nou camió millora les condicions de seguretat en les tasques de prevenció, suport i extinció d’incendis forestals” i ha apuntat que “amb aquest vehicle iniciem la renovació del parc mòbil de l’ADF, que té més de 26 anys, i que poc a poc anirem actualitzant”. El nou camió Esparreguera 175-200 reemplaça l’antic camió Magirus, que, segons indica Queixalós, “tenia 49 anys, està fora de servei i es retirarà al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa”. La campanya de vigilància forestal d’enguany va començar el passat 1 de maig i, des de llavors, l’ADF Esparreguera realitza guàrdies tots els caps de setmana i festius d’11 del matí fins les 8 del vespre o fins més tard, en funció del nivell del pla Alfa que hi hagi activat, amb una mitjana d’entre 7 i 8 persones actives durant cada guàrdia.  

L’ADF rep el Premi Jordi Peix pel projecte “Salvem La Bassa de Can Cardús”

L’ADF d’Esparreguera va rebre la setmana passada el Premi Jordi Peix, que reconeix aquells projectes de les ADF destinats a la sensibilització, informació, comunicació i educació en aquesta matèria, en el marc de la 27a edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals que organitza la Diputació de Barcelona, pel projecte “Salvem La Bassa de Can Cardús”. Es tracta d’un projecte que té la finalitat de rehabilitar la Bassa de Can Cardús, situada al barri de Mas d’en Gall, que havia estat un espai natural de pas d’aus migratòries i que, per factors humans i de manca de manteniment s’havia transformat en un espai sec, brut i descuidat. L’acte d’entrega del premi va comptar amb la presència del diputat delegat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, així com els regidors Alfons Puche i Joan Núñez, i membres de l’ADF de la vila, presidida per David Queixalós.