Tanca
Consistori 22 de maig de 2024

L’Ajuntament condemna la mort violenta d’una dona a Esparreguera i convoca un minut de silenci

El consistori manifesta la seva total repulsa cap a qualsevol forma de violència i vol mostrar el seu suport a la família i persones properes a la víctima, que era nascuda a Òdena. Per això, avui a les 6.20 de la tarda, just abans de la celebració del Ple municipal, s’ha convocat un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Esparreguera condemna la mort violenta d’una dona que va ser trobada diumenge al vespre a la carretera a la Colònia Sedó, que va en paral·lel al riu Llobregat des de la C-1414 fins a l’entrada al recinte de la colònia. El consistori ha convocat avui un minut de silenci per a mostrar el seu suport a la família i persones properes a la víctima, que era nascuda a Òdena, i manifestar el seu total rebuig cap a qualsevol forma de violència.El minut de silenci tindrà lloc a les 6.20 de la tarda, just abans de la celebració del Ple municipal, a la plaça de l’Ajuntament. Així mateix, el consistori ofereix la seva col·laboració i suport institucional a l’Ajuntament d’Òdena per fer front a aquest tràgic succés.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha mostrat “consternat per l’assassinat d’una dona d’Òdena al nostre municipi” i ha mostrat el seu suport, i el de tot l’Ajuntament, a la família de la víctima. Rivas ha mostrat també el seu “rebuig a les violències de qualsevol tipus” i el compromís municipal en la lluita per erradicar les violències masclistes. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “enguany són ja 37 les víctimes de dones que han mort en mans de les seves parelles o exparelles”. Des de l'Ajuntament d'Esparreguera també s'ha expressat la voluntat d'"oferir la màxima col·laboració i suport institucional a l’Ajuntament d’Òdena per fer front a aquest tràgic succés".

La víctima va ser atesa diumenge al vespre per la Policia Local d’Esparreguera i els Mossos d’Esquadra, després que un ciutadà dones l’avís que hi havia una dona a la carretera que podria haver patit un accident de trànsit. En arribar al lloc dels fets, els agents van fer les primeres maniobres de reanimació a la víctima, però aquesta malauradament va acabar morint. Després de descartar que es tractés d'un accident de trànsit, la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació per esclarir els fets, que actualment està sota secret de sumari.