Tanca
Treball i Formació 2 de juliol de 2019

L’Ajuntament contracta temporalment 17 persones de diferents perfils professionals

Es tracta de personal de recepció, de suport administratiu, persones de peonatge forestal, personal de neteja d’edificis i viària i educadores socials, que treballaran fins al 31 de desembre a través d’una subvenció pel foment de l’ocupació de la Diputació de Barcelona

Un total de 17 persones van començar a treballar ahir a l’Ajuntament d’Esparreguera amb un contracte temporal de sis mesos fruit d’una subvenció del Programa Complementari de Foment de l’Ocupació per a l’any 2019 de la Diputació de Barcelona. Les persones seleccionades es trobaven en situació d’atur i amb dificultats per accedir al món laboral i, fins al 31 de desembre, treballaran en diferents àrees i serveis de l’administració municipal desenvolupant tasques administratives, de neteja i en l’àmbit social.

Concretament hi ha tres persones treballant com a personal de recepció i suport administratiu i un auxiliar administratiu, totes elles assignades a les àrees d’Esports i Serveis Socials. També s’han contractat dues persones per al desenvolupament de treballs forestals, que treballaran en el manteniment, neteja i millora dels espais públics del municipi i de l’entorn, fent tasques de jardineria i desbrossat per reforçar també la campanya de prevenció d’incendis forestals. A més, hi ha tres persones de neteja d’edificis municipals i sis persones que faran funcions de peons especialistes en neteja viària i jardineria, per donar suport i reforçar el departament d’Obres i Serveis en la millora i manteniment de les instal·lacions, edificis, equipaments, via pública i espais públics. I, per últim, hi ha dues educadores socials, una de les quals farà el seguiment i acompanyament de les persones que formen part del Pla d’ocupació, “perquè el seu pas per aquest projecte els sigui útil i puguin compartir necessitats i mancances per a millorar la seva ocupabilitat”, explica la tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Yolanda Manresa.

En el procés de selecció d’aquests perfils “s’ha donat més pes a la part social que a l’experiència professional per tal de donar màxima prioritat a les persones que, actualment, es troben en situació més vulnerable, ja sigui perquè porten molt temps a l’atur, no disposen d’ingressos dins de la unitat familiar i/o perquè tenen càrregues familiars”, subratlla Yolanda Manresa. En aquest sentit, també apunta que “aquelles persones que, actualment, presenten dificultats per a accedir al món laboral, a través d’aquest programa, tindran l’oportunitat de desenvolupar-se en un lloc de treball i adquirir noves competències professionals amb l’objectiu que aquesta experiència sigui un suport, un pont, perquè es puguin reinserir laboralment”.