Tanca
Govern Obert 27 de juliol de 2020

L'Ajuntament d'Esparreguera rep el Reconeixement d’Administració Oberta

El consistori s’ha situat entre els 10 primers de la seva categoria, la de municipis de 20.001 a 50.000 habitants, i ha obtingut per primera vegada aquest reconeixement que atorga el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ens locals que destaquen pel seu compromís en la transformació digital de l’administració pública

L’Ajuntament d’Esparreguera ha rebut aquest any el Reconeixement d’Administració Oberta 2019, un guardó que atorga el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) a aquelles administracions del món local que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Aquestes distincions engloben set categories, una per als Consells Comarcals i sis per als ajuntaments en funció del seu nombre d’habitants. Esparreguera ha entrat per primer any en el top 10 de la seva categoria, la de consistoris de 20.001 a 50.000 habitants, en la cinquena edició d’aquests guardons que posen en valor la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya.

L’AOC atorga aquests reconeixements basant-se en l’anàlisi de més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Es tenen en compte dos tipus d’informació: l’activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat i la implantació o disponibilitat de serveis públics digitals. L’activitat d’administració digital s’obté a partir de l’ús dels serveis AOC (e-TRAM, e-NOTUM, Via Oberta, e-Licita, e.FACT, tràmits EACAT,…) així com la informació facilitada pel propi ens o per l’empresa de mercat proveïdora de serveis a l’ens (per als casos que no s’utilitzen els serveis AOC). I per conèixer el grau d’implantació de l’administració digital s’analitzen les webs municipals per a comprovar si contenen uns ítems determinats: seu-e/transparència, perfil de contractant, carpeta ciutadana, dades obertes, normativa d’administració digital, etc.

Els resultats de l’anàlisi es publiquen en l’informe d’indicadors de Governs Digitals i Oberts amb l’objectiu de valorar i reconèixer la implantació de l’administració electrònica als ajuntaments catalans. Els altres consistoris que han rebut el reconeixement en la mateixa categoria que Esparreguera són Calafell, Palafrugell, Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Sant Quirze del Vallès, Olesa de Montserrat, Cambrils, Salou, Castellar del Vallès i Gavà.