L’Ajuntament d’Esparreguera ha rebut el reconeixement digital d’Administració Oberta que atorga anualment el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) els ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la implantació de l’administració digital a les seves institucions. Aquests reconeixements s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs corporatius i l’ús de determinats serveis de l’AOC.
L’anàlisi de la informació i l’activitat dels ens s’ha dut a terme entre el desembre de 2018 i el gener de de 2019 i recull les dades dels 947 ajuntaments catalans i els 42 consells comarcals de Catalunya. Els reconeixements distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa. L’Ajuntament d’Esparreguera ha quedat en 11è posició de la seva categoria, la de municipis de 20.001 a 50.000 habitants, que encapçalen Manlleu, Palafrugell, Olesa de Montserrat i Cambrils. L’AOC també ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital els ajuntaments de Palamós, Roses i Girona, entre d'altres.
El Reconeixement d’Administració Oberta valora els indicadors d’activitat d’administració digital, la informació de la pàgina web municipal, els tràmits en línia que s’hi ofereixen, el portal de la transparència, la relació entre administracions i si s’utilitza la participació ciutadana com a eina de relació amb els ciutadans, entre d’altres aspectes. Aquest guardó de l'AOC, concedit per primera vegada a l'Ajuntament d'Esparreguera, ha coincidit amb el reconeixement lliurat recentment al propi consistori en l'àmbit de la transparència per la inclusió del Pla d'Actuació Municipal (PAM) i el Circuit de Queixes i Suggeriments en el Banc de Bones Practiques de la Fundació Pi i Sunyer.
En l'àmbit de la participació ciutadana, l’Ajuntament va impulsar el 2018 la plataforma Esparreguera Decideix per fomentar la participació ciutadana en la definició i el disseny de polítiques públiques i actuacions municipals. A través d’aquesta plataforma s’han fet, per exemple, una consulta pública prèvia a l’avantprojecte del reglament del servei de transport adaptat i es va posar en marxa la primera experiència de pressupostos participatius, en els que la ciutadania podia proposar i decidir 200.000 euros de les inversions a executar amb càrrec al Pressupost de l’any 2018.
Comparteix aquest contingut