Tanca
Esports 19 de febrer de 2021

L’Ajuntament impulsa nous circuits de rutes saludables dins el nucli urbà

Aquesta setmana s’han instal·lat dos panells informatius que senyalitzen les diferents rutes i ofereixen consells i recomanacions per a una pràctica esportiva saludable. Paral·lelament el Servei d’Esports municipal ha posat en marxa la iniciativa “Caminar és salut”, adreçada a les persones usuàries de Can Pasqual per a fer caminades regulars en els nous circuits urbans

La regidoria d’Esports ha posat en marxa tres circuits de rutes saludables dins el nucli urbà d’Esparreguera amb l’objectiu de fomentar l’activitat física a l’aire lliure. Ho ha fet amb la instal·lació, aquesta setmana, de dos panells informatius a l’exterior de la Piscina Municipal Can Pasqual i el Pavelló Municipal El Castell, que senyalitzen les diferents rutes i ofereixen consells i recomanacions per a una pràctica esportiva saludable. La iniciativa s’emmarca dins el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), a la que l’Ajuntament d’Esparreguera es va adherir l’any 2010. L’estrena dels nous circuits de passejades urbanes coincideix amb la posada en marxa de la iniciativa “Caminar és salut”, un programa de sortides a caminar organitzat pel Servei d’Esports de l’Ajuntament i adreçat a les persones usuàries de Can Pasqual.

Els nous circuits de rutes saludables d’Esparreguera dibuixen tres traçats diferents en diferents zones del nucli urbà: una al barri de La Plana, una altra que uneix el Barri Font i El castell, i una tercera que voreja el Centre Vila i Can Comelles. En tots tres casos els circuits han estat dissenyats pel tècnic d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera Toni Font i el professor d’Educació Física Xavier Martín, que han tingut en compte la combinació de pendents positives, terreny pla i trams de baixades per a mantenir la intensitat i l’equilibri durant l’exercici físic. La finalitat dels nous circuits de passejades urbanes és el foment de l’activitat física per a contribuir així a la millora de la salut de la població.

El panells informatius que senyalitzen les noves rutes saludables d’Esparreguera s’han col·locat aquesta setmana a l’exterior de la Piscina Municipal Can Pasqual i el Pavelló Municipal El Castell com a punts estratègics amb gran visibilitat i trànsit de persones. Les diferents rutes, però, no tenen un punt d’origen i final establert, poden fer-se en el sentit que es vulgui i, fins i tot, combinar els diferents circuits. Els panells informatius que situen les rutes dins el traçat urbà, a més, ofereixen consells per a una pràctica esportiva saludable i recomanacions de temps, freqüència i intensitat per a diferents nivells d’estat físic.

Coincidint amb la col·locació dels panells informatius de les rutes saludables, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que "el foment i el manteniment de l’activitat física és una prioritat per Esparreguera en un context com l’actual, en el que cal incidir en l’esport a l’aire lliure com a font de salut i també com a palanca de benestar i de felicitat entre la població". Al seu temps, la regidora d’Esports, Glòria González, ha subratllat que “amb el disseny de les rutes saludables es vol donar recolzament a l’activitat física –com les caminades- que ja fa gran part de la població, estimular les persones que encara no ho fan i, sobretot, fer-ho amb consciència i eines per a que la pràctica sigui segura i saludable”.

Les rutes saludables d’Esparreguera formen part del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), una iniciativa del Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres d’Atenció Primària de Catalunya per lluitar contra el sedentarisme. En aquest mateix marc, el Servei d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa aquest mes de febrer l’activitat “Caminar és Salut”, adreçada a totes les persones usuàries de Can Pasqual. Es tracta de sortides a caminar dins el nucli urbà del municipi, tots els dilluns i dimecres de 10.30 a 11.20h, per les diferents rutes saludables. Actualment l’aforament és de 10 persones, 2 grups de 5 persones, degut a les restriccions covid-19 i cal reserva prèvia.