La Regidoria d’Educació organitza tres xerrades informatives i d’orientació adreçades a les famílies amb el propòsit de fer un acompanyament a la seva funció educativa per tal que reconeguin i reforcin el seu protagonisme en l’educació. La primera proposta té per objectiu donar recursos a pares i mares amb fills de 12 a 16 anys per acompanyar-los en l’etapa de la pubertat i l’adolescència. La psicòloga Laia Català serà l’encarregada d’impartir aquesta xerrada participativa, que tindrà lloc demà a les 5 de la tarda de manera telemàtica. El cicle seguirà el dia 4 de maig amb una conferència per a comprendre millor la dimensió emocional de l’infant i entrenar eines per a la consolidació de les relacions positives en l’acompanyament que fan les famílies. Finalment, el 25 de maig s’ha programat la última proposta, que tractarà sobre el desenvolupament del nadó i el rol dels pares i mares. Totes les xerrades formen part de catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, es faran en format telemàtic i, per a participar-hi, es requereix inscripció prèvia.
El cicle “Eduquem en família” començarà demà, dijous 27 d’abril, amb la xerrada telemàtica “La dificultat d’acompanyar els adolescents. Eines per ajudar els fills i filles a créixer” adreçada a famílies amb fills i filles adolescents, entre els 12 i els 16 anys. Es tracta d’una taller on les famílies podran entendre millor l’etapa de l’adolescència, tant a nivell emocional com evolutiu, així com analitzar i descobrir quines emocions destapen els fills i filles en els pares i mares. L’objectiu és impulsar una mirada positiva sobre els joves i adolescents i donar eines per fer un acompanyament respectuós per a ajudar-los a créixer i a caminar cap a l’etapa adulta de manera sana i saludable. La xerrada anirà a càrrec de Laia Català, psicòloga i formadora especialitzada en neuropsicologia clínica i educació emocional i benestar. La sessió es farà demà a les 5 de la tarda en línia i per participar-hi cal inscripció prèvia.
La segona proposta és “Relacions positives amb els fills i filles” adreçada a famílies amb infants entre els 5 i els 12 anys i vol donar recursos a pares i mare per a la consolidació de les relacions positives en l’acompanyament que fem als fills i filles al llarg de la vida. La xerrada està concebuda com un espai participatiu on poder comprendre millor la dimensió emocional de l’infant i entrenar eines per poder-hi mantenir una bona comunicació per tal d’assessorar-los i, al mateix temps, empoderar-los en les seves primeres decisions. Els objectius de la xerrada són facilitar eines per a la gestió de les emocions pròpies i amb els fills, oferir recursos per establir límits i donar eines per a l’establiment d’una bona relació amb l’escola. Aquesta proposta anirà a càrrec de Leire García, pedagoga, formadora i coaching especialitzada en intel·ligències múltiples. Aquesta xerrada es farà el dijous 4 de maig a les 5 de la tarda i per participar-hi cal inscriure’s prèviament.
La darrera proposta del cicle és la xerrada “Desenvolupament del nadó i el rol parental” adreçada a famílies amb fills i filles entre els 0 i els 3 anys per a resoldre dubtes i neguits sobre diferents qüestions relacionades amb la primera infància. Durant la xerrada, que anirà a càrrec de l’educadora Carol Gesa, es parlarà dels primers anys de vida de l’infant en un moment, en què sorgeixen qüestions sobre com afrontar la criança del nadó, les pràctiques educatives a posar en marxa i la capacitat de fer-ho. També es donaran eines per ajudar als fills i a les files a créixer i es tractaran temes relacionats amb el plor, l’alimentació, el moviment, el tacte, la mirada, el joc o el temperament. Aquesta xerrada tindrà lloc el dijous 25 de maig a les 6.30 de la tarda i també requereix inscripció prèvia.
Comparteix aquest contingut