Tanca
Salut Pública Alcaldia 18 de gener de 2021

L’Ajuntament reparteix 3.500 mascaretes als infants i joves d’Esparreguera

La distribució es farà aquesta setmana a través de les escoles i instituts del municipi que les lliuraran al seu alumnat. Es tracta de mascaretes de polièster, transpirables i antibacterianes que s’han fet en tres mides diferents per adaptar-les a cada franja d’edat. El consistori també ha fet 500 unitats de mascaretes corporatives que s’han distribuït entre la plantilla municipal

L’Ajuntament d’Esparreguera està repartint aquesta setmana 3.500 mascaretes per als infants i joves en edat escolar, entre 3 i 18 anys, del municipi. Amb aquesta iniciativa el consistori vol col·laborar amb totes les famílies de la vila per a garantir la protecció i seguretat dels nens i nenes mentre dura la pandèmia de la Covid-19. Es tracta de mascaretes de polièster, transpirables i antibacterianes amb un estampat de color verd i groc que es presenten en tres mides diferents, adaptades a cada franja d’edat. La distribució es farà, a partir d’avui, a través de les escoles i instituts que hauran de recollir els paquets especialment preparats per a cada centre, en funció del nombre d’alumnes i grups, a la casa consistorial i lliurar-los entre el seu alumnat. L’Ajuntament també ha adquirit 500 mascaretes amb els colors corporatius per a garantir la protecció dels treballadors i treballadores municipals.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha afirmat que “ja fa pràcticament un any que estem immersos en una pandèmia que està sent difícil per a tots els col·lectius, per això, i donat el moment complicat que els toca viure als nostres fills i filles, el consistori ha cregut convenient col·laborar amb totes les famílies amb el lliurament d’aquesta mascareta de protecció segura i còmoda alhora, tenint en compte sobretot que els infants i joves l’han de portar durant moltes hores al dia”. Les mascaretes s’han fet en tres talles diferents per adaptar-se a cada franja d’edat: la petita per als infants de P3 a P5, la mitjana per als nens i nenes des de 1r de Primària a 2 d’ESO i la gran per als joves fins a Batxillerat i cicles formatius. La mascareta ve acompanyada d’una carta firmada per l’alcalde que en el cas dels més petits està adreçada a les famílies i a partir dels 6 anys s’adreça directament a l’alumnat, on s’expliquen les característiques de la mascareta que se’ls lliura.

Les mascaretes compleixen la normativa europea sobre mascaretes higièniques reutilitzables per a adults i infants, són transpirables, hidròfugues i resistents a la penetració de líquids i bactèries. S’han de rentar prèviament abans d’utilitzar-se per primera vegada i després de setanta rentades a 60 graus el teixit manté les propietats de filtració bacteriana i respirabilitat tal com indica la normativa europea. Per motius de seguretat, la distribució es farà directament des dels centres que han d’anar a recollir les mascaretes a l’Ajuntament. Per tal de facilitar la tasca de distribució i garantir que tots els alumnes en reben una, el consistori ha organitzat paquets específics per a cada escola i institut del municipi en funció del nombre d’alumnes i classes que ha indicat que té aquest curs cadascun dels centres.

Les mascaretes s’han adquirit amb una partida de la modificació de crèdit amb càrrec als romanents de tresoreria que es va aprovar al Ple del passat mes de novembre, destinada a inversions per a la contenció de la Covid-19. L’alcalde Eduard Rivas ha explicat que “se n’han fet aproximadament 4.000 unitats, entre les destinades als infants i joves i les dels treballadors i treballadores municipals, i el cost total ha estat de 10.742 euros”. La setmana passada ja es van repartir les mascaretes per la plantilla municipal i els regidors i regidores, que tenen les mateixes característiques que les que s’estan distribuint als centres educatius, però presenten un model diferent d’estampat, en dos colors, verd o ocre, i amb el logotip de l’Ajuntament d’Esparreguera.