Tanca
Alcaldia Política 7 de març de 2022

L’alcalde d’Esparreguera rep la visita institucional del president de la Generalitat

La màxima autoritat del país va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va mantenir una reunió amb l’alcalde, qui li va traslladar diversos temes d’interès local com la Colònia Sedó, la situació del CAP o la governança del parc natural de Montserrat. Així mateix, el president va ser obsequiat amb un exemplar del recent editat llibre sobre la Colònia Sedó

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va reunir dissabte a la tarda amb l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, en el marc de la seva visita al municipi per assistir a la celebració del 40è aniversari d’EuroPassion i a l’estrena de l’espectacle de La Passió d’Esparreguera. Durant la reunió el batlle li va traslladar a la màxima autoritat del país diversos temes d’interès municipal en els quals la Generalitat té competències, com l’impuls del desenvolupament i recuperació de la Colònia Sedó i el seu patrimoni, la governança de la muntanya de Montserrat i el seu parc natural, la situació en la que es troba el Centre d’Atenció Primària (CAP) o els canvis que s’han anunciat a nivell educatiu, amb el nou calendari escolar i la gratuïtat de P2. El president, que va ser rebut a la casa de la vila per diversos regidors i regidores municipals, també va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va ser obsequiat amb un exemplar del llibre “La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica” de Gràcia Dorel-Ferré.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat que “la visita, aquest cap de setmana, de la màxima autoritat del país a Esparreguera implica un reconeixement per la nostra vila i per l’activitat cultural que hi fem” i ha agraït al president de la Generalitat “que, amb l’agenda tant atapeïda que té, trobés l’estona per venir a visitar l’Ajuntament abans de l’inici de l’espectacle de La Passió”. Durant la visita a la casa consistorial el president va ser rebut per l’alcalde, el regidor de Cultura, Juan Jurado, la regidora de Bon Govern, Maria Mas, la regidora d’Esports, Glòria Gonzàlez, el regidor d’Espai Públic, Toni Molar i el regidor d’ERC, Alfons Puche. Pere Aragonès va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament amb una dedicatòria en la que assegurava “que era una honor visitar Esparreguera i conèixer la seva Passió àmpliament reconeguda arreu del país” i també afirmava que “el govern de Catalunya està al vostre costat per tots els reptes de futur del municipi” i emplaçava a “treballar des del complicitat institucional i la fraternitat entre la ciutadania”.

Durant la visita, l’alcalde i el president van mantenir una reunió en la qual van comentar diferents temes d’àmbit local. El primer va ser la Colònia Sedó i el seu patrimoni, sobre el que Eduard Rivas va recordar que “no és només local, sinó que és un patrimoni de país”, i li va traslladar al president el fet que “la Generalitat ha de poder liderar aquest projecte juntament amb el Ministeri de Cultura”. També van tractar sobre la governança de la muntanya de Montserrat, tant pel que fa al parc natural com al geoparc, “perquè Esparreguera està fora d’aquesta governança i s’hauria de buscar la manera política perquè Esparreguera hi pugui ser present per incidir-hi”. Així mateix, l’alcalde ha apuntat que també van tractar “altres temes de país que tenen afectació local, com la situació dels CAP, els canvis que s’estan produint a nivell educatiu, l’arribada dels fons europeus i, evidentment, la crisi d’Ucraïna”. Eduard Rivas ha destacat que “a nivell municipal les diferències ideològiques queden en segon terme” i ha subratllat que “el president, que ha estat regidor al seu municipi, va estar receptiu a les demandes i compartia, en moltes ocasions, el nostre punt de vista”.