Tanca
Seguretat Ciutadana Societat Mobilitat 22 de gener de 2020

L’episodi de pluja i forta ventada deixa una trentena d’incidències a Esparreguera

La majoria de les intervencions han estat causades per caigudes d’arbres i petits despreniments de façanes a la via pública. També s’han produït nombroses afectacions en la xarxa de subministrament elèctric que han afectat diferents punts del municipi

La Policia Local d’Esparreguera ha fet, des d’ahir, un total de 28 intervencions a causa del temporal “Glòria” que ha portat un fort episodi de vent i pluja que ha afectat bona part de Catalunya. A Esparreguera, la majoria de les incidències han estat causades per les ventades que han provocat la caiguda d’arbres i diversos talls en el subministrament elèctric. Aquesta tarda es preveu l’arribada d’un nou front de pluges, per la qual cosa Protecció Civil demana a la ciutadania extremar les precaucions i limitar els desplaçaments en vehicle, excepte en cas d’extrema necessitat.

Les incidències s’han concentrat entre les 11 del matí i les 12 de la nit d’ahir i l'inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sánchez, explica que “la majoria de problemes han estat causats per la humitat del terra que sumada a la força del vent han estat els causants de les caigudes d’arbres, tant a la via pública com a cases particulars, també s'han produït despreniments de teules i petits elements de façanes”. Tot i les nombroses intervencions dutes a terme per l'ADF d'Esparreguera i la brigada municipal, a hores d’ara encara es manté la incidència que es va produir a les 11 de la nit al carrer de Pau Claris, al barri de Can Rial, que roman tallat a la circulació de vehicles per un xiprer caigut sobre el cablejat elèctric, que ha deixat al veïnat de la zona sense llum.

De fet, entre ahir i avui s’han produït nombroses incidències en la xarxa de subministrament elèctric i aquest matí encara en quedaven algunes per resoldre en algun punts de Can Rial, La Plana, Con Comelles i a l’avinguda Francesc Marimon. L’Ajuntament ha reportat a Endesa totes les incidències que la ciutadania ha comunicat al consistori, que no té competència directa en aquesta àrea. El seguiment de les afectacions es pot fer des de la web www.edistribucion.com. En cas d’afectacions elèctriques, es recorda als veïns que poden contactar amb la seva empresa comercial o subministradora i obrir una reclamació. En cas que la resposta sigui negativa als interessos del titular, aquest pot presentar sol·licitud de mediació de consum a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Una altra opció és consultar si la pòlissa d’assegurança de la llar cobreix les despeses ocasionades. L'Agència Catalana de Consum fa aquestes recomanacions als afectats pel temporal Glòria.

Protecció Civil ha pujat avui el Pla INUNCAT a fase d’emergència per l’arribada d’un nou front de pluges aquesta tarda, que entrarà pel litoral i s’estendrà fins nord-est de Catalunya. Davant d’aquesta situació, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha fet una crida “a extremar la prudència davant les previsions de reactivació del temporal de cara a aquest vespre, i a seguir les indicacions de la conselleria d’Interior de limitar els desplaçaments i no fer activitats a l’aire lliure” i ha apuntat que a Esparreguera continua el dispositiu coordinat entre alcaldia, la policia local, la brigada municipal, protecció civil, l'ADF d'Esparreguera i, quan és necessari, també amb Bombers i Mossos d’Esquadra. Tot i que Esparreguera es troba en l’àrea de perill moderat es recomana seguir els consells de Protecció Civil com no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents; no deixar tampoc els cotxes aparcats en zones inundables; i evitar, en cas que no sigui imprescindible, la mobilitat interurbana per no posar-se en situacions de risc.