Tanca
Esports 24 d’agost de 2021

L’esparreguerí Jordi Morales inicia la seva sisena aventura olímpica

El palista del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera debuta demà als Jocs Paralímpics de Tòquio, on competirà a la classe 7 en categoria individual i, per equips, amb Álvaro Varela a la classe 6-7. Morales manté les màximes aspiracions en la que serà la seva sisena participació en una cita olímpica, on ja sap què és guanyar la plata per equips i el bronze individual

L’esparreguerí Jordi Morales comença demà la seva participació als Jocs Paralímpics de Tòquio amb serioses aspiracions de medalla en la que serà la seva sisena experiència olímpica. Morales lluitarà per la seva tercera medalla, la seva segona individual, després de penjar-se la plata paralímpica per equips a Londres 2012 i bronze paralímpic individual a Atenes 2004. El palista esparreguerí, vigent campió del món de tennis taula adaptat en la classe 7, comença la seva aventura olímpica després d’haver competit la darrera temporada a l’equip de Divisió d’Honor del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera, on la propera temporada també reforçarà l’equip tècnic.

Actual cinquè millor jugador mundial de la classe 7, Morales debutarà demà a la competició del grup D. Ho farà davant del colombià José David Vargas i dijous s’enfrontarà a l’alemany Bjoern Schnake. La competició de tennis taula dels Jocs Paralímpics de Tòquio es jugarà fins al 3 de setembre, amb la participació en primer lloc de la categoria individual i després la categoria per equips, en la qual l’esparreguerí jugarà fent tàndem amb Álvaro Valera. En competició individual, es jugarà en un format previ de fase de grups on els dos primers classificats de cadascun d’aquests passaran a les eliminatòries directes. Per equips, Morales i Valera jugaran directament els quarts de final.

Campió del món individual el 2018 i per equips el 2010 i el 2014, i campió d’Europa per equips el 2019, Morales ja sap què és penjar-se una medalla a uns Jocs Paralímpics: la plata per equips el 2012 i el bronze individual el 2004. A Tòquio l’esparreguerí té serioses opcions de lluitar medalla, si bé com ell mateix reconeixia fa uns dies a Ràdio Esparreguera “el podi s’acabarà decidint pels petits detalls”. Tot i l’absència de l’actual número u del món i sots-campió mundial, el neerlandès Jean-Paul Montanus, la lluita per l’or serà aferrissada i són també candidats a la glòria paralímpica els xinesos Shuo Yan i Keli Liao, el britànic William John Bayley, els brasilers Israel Pereira Stroh i Paulo Sergio Salmin Filho, el local Katsuyoshi Yagi, l’egipci Sayed Youssef, l’alemany Bjoern Schnake o el tailandès Chalermpong Punpoo.

La cita olímpica arriba per Jordi Morales pocs dies després de saber-se que la propera temporada el palista esparreguerí s’incorporarà al cos tècnic del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera, faceta que comptabilitzarà amb la seva condició de jugador en actiu, com a mínim, fins als propers Jocs Paralímpics, que es disputaran el 2024 a París. Amb una experiència prèvia de 2 anys com a director Tècnic de la secció de tennis de taula del Club Natació Sabadell, Morales es farà càrrec principalment dels jugadors del grup de tecnificació, encara que també podria ajudar a Alexandre Vidal amb els esportistes d’iniciació, tal i com va avançar fa uns dies als micròfons de l’emissora municipal.