Tanca
Política Lingüística 7 de setembre de 2023

L’Oficina de Català d'Esparreguera obre la matrícula als cursos de català d’aquesta tardor

El període d’inscripció serà els dies 12 i 13 de setembre per als antics alumnes i el 14 i 15 per al nou alumnat i es podrà fer presencialment i en línia. Fins al 8 de setembre es podrà sol·licitar la prova de nivell, que enguany es podrà fer presencialment. A Esparreguera s’ofereixen un total de vuit cursos, des del nivell inicial fins al de suficiència

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre el període d’inscripcions per als cursos de català d’aquesta tardor. Enguany, l’Oficina de Català d’Esparreguera oferirà un total de vuit cursos, majoritàriament presencials però també alguns en línia, que abraçaran des del nivell inicial fins al de suficiència. Com a novetat, aquest any hi ha un canvi de tècnic d’ensenyament de l’Oficina de Català d’Esparreguera i el nou docent de referència serà Francesc Carnicer. Les persones que vulguin inscriure’s a algun curs de nivell superior a l’inicial, i no puguin acreditar un títol de català, han de fer una prova de nivell per a saber quin curs els correspondria fer. La prova s’ha de sol·licitar presencialment o a través de la pàgina web del Consorci fins al dia 8 de setembre i enguany es podrà realitzar presencialment a l’Oficina de Català d’Esparreguera. Fet aquest pas previ, les inscripcions seran els dies 12 i 13 de setembre per als alumnes que ja han fet alguna formació el curs passat i els dies 14 i 15 per a la resta de persones interessades. La matrícula es pot fer telemàticament o de manera presencial a l’Oficina de Català, ubicada a l’equipament de la Biblioteca Municipal L'Ateneu d’Esparreguera.  

La responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, ha explicat que una de les principals novetats és l’eliminació de la cita prèvia per a l’atenció en el període matriculació i la realització presencial de les proves de nivell. “Enguany les proves de nivell es podran fer presencialment i es dona així resposta a aquelles persones que tenien dificultat per a poder fer la prova en línia, ja sigui per la manca de coneixement informàtic necessari o per problemes d’accés a la xarxa”, ha explicat Romero. El període de sol·licitud de la prova de nivell finalitza el divendres 8 de setembre i la prova es podrà realitzar fins al 12 de setembre. La responsable de l’Oficina de Català també ha avançat que hi ha un canvi de tècnic d’ensenyament i a partir d’aquest curs el docent de referència serà Francesc Carnicer. Els cursos que s’ofereixen aquesta tardor són dels nivells Inicial, Elemental 1, Bàsic 1  amb dos grups presencials i un en línia, Bàsic 3, Elemental 1 amb dos grups, un presencial i un en línia, i un grup de Suficiència. A més, el CNL Ca n’Ametller, centre al qual pertany Esparreguera, ofereix tres cursos en línia de nivell C2. 

Les persones interessades a fer un curs, sigui quin sigui el nivell, han d’acreditar el seu nivell de català a través de la plataforma d’inscripció i tràmits o presencialment a l’Oficina de Català. Per a fer-ho, cal presentar un certificat oficial i homologat de català o bé sol·licitar una prova de col·locació gratuïta, que es pot demanar a través de la web del CPNL. Els quatre nivells reconeguts d'acord amb els nivells que marca el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) són: Bàsic (A2), Elemental (B1), Intermedi (B2) i Suficiència (C1). Només les persones que hagin fet un curs de català al CPNL queden exemptes d’aquest tràmit previ a formalitzar la matrícula.  

Un cop acreditat el nivell, els alumnes de torn preferent, que són els que han fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos, poden formalitzar la inscripció els dies 12 i 13 de setembre, mentre que la resta ho pot fer el 14 i 15 del mateix mes, en el torn general d’inscripció. La matrícula es pot fer en línia o presencialment a l’Oficina de Català d’Esparreguera, de 9 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre, menys el dia 15 que només s’atendrà de 9 del matí a 1 del migdia.