Tanca
Educació Política Lingüística 4 de desembre de 2019

L'Oficina de Català d'Esparreguera recupera un grup de nivell B2

L'èxit d'inscripcions del primer trimestre ha permès incrementar l'oferta formativa a 7 cursos, entre ells el el curs B2 que s’havia deixat d’impartir. Les matriculacions per al segon trimestre es podran realitzar a Can Pasqual del 9 al 19 de desembre

L'Oficina de Català d'Esparreguera començarà el 9 de gener el segon trimestre lectiu i ho farà amb una novetat important: recupera el curs B2 que s’havia deixat d’impartir, arribant així a una oferta total de set cursos. Aquest augment de l'oferta formativa és conseqüència de l'èxit d'inscripcions en el primer trimestre, que van situar Esparreguera com la segona població amb més alumnes inscrits d’entre les 13 que pertanyen al Centre Ca n’Ametller, només per darrere de Martorell, essent la sisena vila en població. Les inscripcions per al segon trimestre es podran fer del 9 al 19 de desembre a Can Pasqual.

La responsable del Servei Local de Català, Maria Romero, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “el Consorci va donar la consigna de prioritzar els cursos orals, que cada cop tenen més demanda, i això ens va portar a abandonar el nivell B2, destinat a alumnes que parlen català però no són capaços d’escriure’l. Ara tornem a oferir tots els nivells disponibles, excepte el C2, que s’imparteix a molt poques poblacions i que, cada cop més, es cursa en línia”. El centre oferia el nivell B2 fins al curs passat i l’ha perdut durant el primer trimestre d’aquest. Per compensar-ho, es va suggerir als alumnes la possibilitat d’anar a Olesa de Montserrat o Martorell a cursar aquest ensenyament, que és continuïtat del B1 i que se situa just per sota del nivell de suficiència, més conegut com a C.

La matriculació dels cursos de català a Esparreguera ha estat molt exitosa en el primer trimestre. S’oferien 150 places i se’n van omplir 143, la majoria d’elles entre els quatre cursos orals, és a dir, destinats a persones que comencen pràcticament de zero en l’aprenentatge del català. La novetat de la incorporació del B2 farà créixer l’oferta de places durant el segon trimestre del curs, passant de 150 a 175 i incorporant una nova professora a temps parcial.

Per a fer les inscripcions per al segon trimestre, cal passar per les instal·lacions de Can Pasqual, del 9 al 19 de desembre, en el següent horari: dilluns i dimecres d’11.30 a 12.30h, dimarts i dijous de 10 a 1h i dilluns i dimecres de 3.45 a 4.45h. El proper trimestre començarà el 8 de gener i, en cas de quedar places buides, encara s’acceptaran matriculacions durant la primera setmana del nou trimestre.