Tanca
Societat 30 d’agost de 2023

La Biblioteca Municipal enceta la nova temporada amb la inscripció als clubs de lectura

La Biblioteca Municipal L’Ateneu retornarà al seu horari habitual aquest dilluns i durant el setembre reprendrà la seva programació mensual d’activitats i tallers. De cara a la nova temporada, aquest equipament continuarà amb les línies estratègiques del curs passat i de cara al desembre prepara un nou projecte per aproximar l’art escènica de l’òpera al públic esparreguerí

La Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera enceta aquest dilluns la nova temporada amb la tornada al seu horari habitual. L’arrencada d’aquest nou curs se centra en la continuïtat dels clubs de lectura i en la programació de noves propostes d’activitats i tallers. Els clubs de lectura Playme (infantil 4 i 5), Bit (1r i 2n de primària), Gènius (3r i 4t de Primària),  Valentina (5è i 6è de Primària),  Jove (de 12 a 16 anys) i el club de lectura Novel·la i + iniciaran aquest mes de setembre, mentre que el club específic de teatre, “llegim el teatre”, iniciarà a l’octubre. La inscripció a tots els grups de lectura s’obrirà el dilluns 4 de setembre a partir de les 3 de la tarda i s’haurà de fer presencialment a la biblioteca. Una de les novetats que la biblioteca prepara per a aquesta nova temporada serà un projecte inclòs en el programa LiceuBiB, que vincula la lectura i l’òpera. 

El proper dilluns comencen les inscripcions als clubs de lectura, que són un total de 7 per aquest nou curs: el club de lectura del Playme per a infants de 4 i 5 anys que es realitzaran un dilluns al mes de 5.30 a 6.15 de la tarda a la Sala infantil i iniciarà la seva primera trobada el proper 25 de setembre; el Club del Bit per a infants de 1r i 2n de primària que es trobaran dos dilluns al mes de 5.30 a 6.30 de la tarda a la Sala infantil i iniciaran el 18 de setembre; el Club del Gènius adreçat a infants de 3r i 4t de Primària que es reuniran dos dimecres al mes de 5.30 a 6.30 de la tarda i iniciaran el 20 de setembre; el Club de la Valentina, per a infants de 5è i 6è de Primària, que també es trobaran cada dos  dimecres de 5.30 a 6.30 de la tarda, iniciant el 27 de setembre; el club de lectura per a joves de 12 a 16 anys que es trobaran un dijous al mes, de 4.30 a 5.30 hores de la tarda i iniciarà el 28 de setembre; el club Llegim el teatre es reunirà un dijous al mes de 6.30 a 7.30 de la tarda a la Sala d'Actes i iniciarà el 5 d'octubre, i el Club de Lectura Novel·la i + que es reunirà un dijous al mes de 6.30 a 7.30 de la tarda a la Sala d’actes i iniciarà el 21 de setembre. 

Les inscripcions als clubs de lectura hauran de fer-se presencialment dins dels nous horaris de la biblioteca a partir del proper dilluns 4 de setembre: de dilluns a divendres de 3 de la tarda a 8 del vespre i de dimarts a dissabte de 10 del matí a 1.30 del migdia (tret del 9 de setembre que romandrà tancada). El Director de la Biblioteca Municipal de l’Ateneu, Daniel Lanuza, en declaracions a la ràdio municipal, ha destacat que per aquest nou curs “es donarà continuïtat als èxits aconseguits el 2023” i se seguiran “les línies estratègiques que han demostrat ser efectives”. En concret continuaran els laboratoris de lectura un dissabte al mes i es mantindrà una programació activa mensual. “Aquest nou curs es tornaran a fer les sortides al Liceu i al Teatre Nacional de Catalunya i estem intentant tancar el projecte LiceuBIB, de cara a desembre, que seran unes sessions d’aproximació a l’òpera”, ha avançat Daniel Lenuza. 
 
Per altra banda, la primera activitat programada serà el 19 de setembre amb un taller de màscares “Picassianes”, on es barreja l’art africà amb la creativitat de Picasso i està destinat a infants de 6 a 11 anys. La inscripció a aquest taller també s’obrirà a partir de 4 de setembre. La programació segueix a l’octubre amb l’inici del curs d’informàtica per adults, compost per 10 sessions d’alfabetització mediàtica per a aproximar al públic adult, i en concret el col·lectiu de la gent gran, a la informàtica des d’un nivell molt bàsic. El 4 d’octubre hi haurà el taller connecta’t per a adults que oferirà les indicacions necessàries per a obtenir l’IdCat Mòbil. El divendres 5 hi haurà el primer espectacle familiar, “Un dia especial a l’escola de la Georgina”,  per a infants de més de 4 anys. El 25 d’octubre hi haurà una conferència sobre un museu de ciment i el 28 d’octubre es realitzarà l’hora de conte per als infants més petits, de 0 a 3 anys, amb l’espectacle “A la voreta dels núvols”. 

Les línies estratègiques de la Biblioteca per aquest nou curs 2023/2024 seran el foment de l’hàbit lector de la població d’Esparreguera amb la promoció d’activitats i esdeveniments que captin la curiositat dels i les usuàries i incrementin el seu interès per a la lectura; potenciar l’aprenentatge al llarg de tot el cicle vital de les persones fent que la biblioteca continuï sent un recurs que ofereix cursos i tallers per aquest fi; promoció de l’equipament com a ens vertebrador de la comunitat i, per tant, la biblioteca vol seguir sent un punt de reunió i interacció social local; millorar la comunicació dels serveis de la biblioteca a la ciutadania d’Esparreguera, i cooperar amb la xarxa de biblioteques, millorant els processos de gestió interns i optimitzant processos amb l’ús de les noves tecnologies.