Tanca
Educació 6 de març de 2019

La Diputació de Barcelona preveu recuperar els ajuts a les escoles bressol

L'ens provincial havia tret la subvenció del seu pressupost esperant que se'n fes càrrec la Generalitat. El diputat d'Educació, Rafael Homet, afirma que es reprendrà l'ajut mitjançant una modificació de crèdit

La Diputació de Barcelona afirma que continuarà atorgant subvencions a les escoles bressol municipals, tot i que aquestes no estiguin contemplades al seu pressupost. L'ens havia eliminat els ajusts preveient que la Generalitat recuperés el cofinançament, arran de les diferents sentències que hi ha hagut en aquest sentit i de la intenció manifestada pel govern autonòmic. L’escenari s’ha complicat, però, amb el rebuig del Parlament de Catalunya al pressupost de la Generalitat.

El diputat d'Educació, Rafael Homet, ha donat un missatge de tranquil·litat als ajuntaments a través de Ràdio Esparreguera, amb les següents paraules: “La Diputació va decidir no contemplar cap partida, però el mateix ple va especificar que, si la Generalitat no aportava els diners, es faria una modificació de crèdit a càrrec del romanent de tresoreria. El mateix president de la Diputació de Barcelona va prendre un compromís personal públic en aquest sentit”.

En els darrers anys, la Diputació havia aportat 875 euros per plaça a les escoles bressol municipals, que poden arribar a una mitjana de 1.000 euros si se sumen altres conceptes, com les beques. Homet ha dit que la intenció és mantenir el mateix import i ha reconegut que els ajuts podrien arribar amb un cert retard als consistoris, degut a tot el tràmit administratiu i a la proximitat de les eleccions municipals, que canviaran la composició de l’ens. El diputat d’Educació ha afirmat, però, que “reprendrem el compromís amb tots els ajuntaments, perquè estem compromesos amb l’educació 0-3, que és el servei municipal més ben valorat per la ciutadania”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Antonio Ferre, ha dit en declaracions a l’emissora municipal que “l’experiència que tenim amb la Diputació de Barcelona és que mai ens deixa en l’estacada, perquè el seu ADN és ajudar als municipis”. De totes maneres, ha considerat que “eliminar la subvenció del pressupost sense saber del cert què faria la Generalitat ha estat un salt al buit”.