Tanca
Cultura i Festes 14 de febrer de 2020

La Festa Major d’Hivern d’Esparreguera arriba aquest cap de setmana al seu punt àlgid

Dissabte i diumenge es podran visitar els principals atractius turístics de la vila, com el Museu de la Colònia Sedó, el campanar i Ceràmiques Sedó, i gaudir d’activitats de cultura popular, com la cercavila de Santa Eulàlia, l’“Ensierru” d’hivern, la diada castellera, la passada bastonera i el correfoc infantil

Avui el tret de sortida als actes festius el donarà, a les 6.30 de la tarda, la repicada de campanes. Posteriorment, a les 7 hi haurà la conferència “Anecdotari històric” a càrrec de Lluís Permanyer, a la Biblioteca Municipal L’Ateneu. A les 8 del vespre es farà l’encesa del Fogueró de Santa Eulàlia, que enguany retrà homenatge a Eloi Mestre, per les seva llarga trajectòria teatral i cultural, i a Maria Rovira, per ser el pal de paller de les caramelles; i seguidament, tindrà lloc el sopar de torrada i el concert amb la banda esparreguerina de versions The Papa’s and The Popo’s, a la plaça de Santa Eulàlia.

Demà, dissabte, de 10 del matí a 2 del migdia, hi haurà jornada de portes obertes a l’Ajuntament d’Esparreguera, a Ceràmiques Sedó i al Museu de la Colònia Sedó, on a les 11 i a les 12 del migdia, hi haurà concert dels grups de cambra de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera; i a les 11 del matí també es faran visites guiades al campanar. Les activitats seguiran a les 5.30 de la tarda amb la cercavila de Santa Eulàlia, que recorrerà els carrers de l’illa de vianants amb totes les entitats que formen la Fede, la Banda de Música d’Esparreguera i els Panderos del Vendrell, la colla convidada d’enguany. A les 7 el Teatre de La Passió acollirà l’espectacle “Living the Requiem”, una obra coral amb piano i solistes; a les 8.45 del vespre la Colla de Diables d’Esparreguera organitza el segon “Ensierru d’hivern” i, a partir de les 10.30 de la nit, la plaça de Santa Eulàlia acollirà la “Nit petarda dels quinze anys!” de la Colla Bastonera del Montserratí.

Diumenge de Festa Major la vila es llevarà a les 8 del matí amb el toc de matines dels grallers i tabalers dels Castellers d’Esparreguera i, de 10 a 2 del migdia, hi haurà novament jornada de portes obertes a Ceràmiques Sedó i al Museu de la Colònia Sedó; i a les 11.45 del matí també es faran visites guiades al recinte industrial de la colònia. A la 1 del migdia es podrà veure la Diada Castellera de Santa Eulàlia amb els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Terrassa. A la tarda els actes seguiran a les 5 amb la passada bastonera, a les 6 es podrà veure l’obra “El crèdit” amb la companyia ATC de Calaf, en el marc del 10è Concurs de Teatre Patronat Parroquial d’Esparreguera. I a les 7 de la tarda, el correfoc infantil amb els Polls Folls d’Esparreguera i la colla infantil Bram de foc d’Abrera posarà el punt i final a la Festa Major d’Hivern d’enguany.