Tanca
Promoció Econòmica Comerç 12 de desembre de 2022

La Fira de Santa Llúcia torna aquest cap de setmana al carrer dels Arbres

La fira, que estarà oberta al públic dissabte de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 2 del migdia, comptarà amb la participació d’una vintena de comerços i artesans d’Esparreguera. A més, durant els dos dies s’han programat diverses activitats i actuacions musicals i hi haurà atraccions infantils de fusta

Aquest cap de setmana Esparreguera celebra la tradicional Fira de Santa Llúcia, que enguany recupera l’espai del carrer dels Arbres, la plaça de la Pagesia i la plaça de la Constitució per omplir-les amb un total de 23 parades de regals, moda, complements, floristeria, productes nadalencs i artesans. La fira, organitzada per l’Ajuntament d’Esparreguera, es podrà visitar dissabte 17 de desembre, de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre, i diumenge 18 de desembre de 10 del matí a 2 del migdia. L’esdeveniment comptarà també amb la col·laboració de l’Escola de Les Arts d'Esparreguera que oferirà un itinerari musical, els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals, que faran un taller de guarniments de Nadal i el Centre Obert La Fulla, que organitza un taller de cercles de percussió en família. Així mateix, en el marc de la fira, la Barraka Alternativa celebrarà un quinto solidari i diferents acadèmies de ball del municipi realitzaran exhibicions. Paral·lelament, la plaça de Santa Eulàlia acollirà de divendres a diumenge atraccions infantils manuals de fusta gratuïtes.

Després de dos anys consecutius celebrant-se a l’edifici de l’antic Mercat Municipal, aquest any la Fira de Santa Llúcia torna als carrers. El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Bajo, ha explicat que “aquest any recuperem el format de fira que teníem abans de la pandèmia, per tornar a omplir el carrer dels Arbres, i les seves places, de productes nadalencs i de regal i donar així el tret de sortida a la campanya de Nadal del comerç local”. Bajo ha subratllat també que “amb aquest esdeveniment hem volgut crear sinergies entre cultura, comerç i promoció econòmica amb la celebració de diverses activitats complementàries al voltant de la fira, que esperem que facin gaudir a tota la ciutadania que s’acosti a visitar-la aquest cap de setmana”. Aquestes activitats començaran dissabte, d’11 del matí a 1 del migdia, amb un itinerari musical amb Som Banda i la Coral de de l’Escola de Les Arts d’Esparreguera, que començarà al carrer dels Cavallers i recorrerà la plaça de la Constitució, el carrer dels Arbres i la plaça de la Pagesia per acabar a la plaça de Santa Eulàlia.

La plaça de la Constitució serà l’escenari de gran part d’aquestes actes. Així d’11 del matí a 1 del migdia els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals organitzen un taller gratuït de guarniments de Nadal per a totes les edats, en el qual es faran manualitats amb una base de ceràmica. A les 11 del matí, la mateixa plaça acollirà una demostració de dansa a càrrec de l’alumnat de les escoles Leandra Trenas i La Rock. I a les 12 del migdia el Centre Obert La Fulla celebrarà un taller de cercles de percussió en família, sota el lema “Sons per als valors humans”. A la tarda, a partir de les 6, es podrà gaudir de Perculights de la companyia Bricandeira, un espectacle itinerant de carrer que fusiona la força dels tambors i les noves tecnologies en una batucada sorprenent.  Així mateix, de 3 del migdia a 9 del vespre, la Barraka Alternativa d’Esparreguera organitza activitats prèvies al quinto solidari, que tindrà lloc diumenge a partir de les 11.45 del matí, i comptarà amb premis de comerç local i un vermut popular. Paral·lelament, a la plaça Santa Eulàlia s’han instal·lat un carrusel i un balancí manuals de fusta per als infants, que seran gratuïts i funcionaran divendres de 4 de la tarda a 8 del vespre i dissabte i diumenge d'11 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre.

La programació de Nadal d’aquest cap de setmana també inclou la inauguració de la 40a Mostra de Pessebres, el dissabte a les 6 de la tarda a la Sala d’Exposicions Municipal, que acollirà una desena de noves creacions del Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera. Aquest cap de setmana també arrenca el Tió mòbil de la cia Robert Gobern, que animarà carrers i places dels diferents barris del municipi per portar a tots els infants l’alegria d’aquesta tradició. Dissabte a les 5 de la tarda visitarà el Barri Font i a les 6 de la tarda La Plana; i diumenge a les 5 de la tarda estarà a El Castell i a les 6 de la tarda a Can Comelles i les Tres Caravel·les. El diumenge a les 12 del migdia Can Pasqual acollirà la projecció de la pel·lícula “El Grúfal”, a la qual es pot assistir de manera gratuïta però reservant entrada a través de la web entrades.esparreguera.cat. I tant dissabte com diumenge, de 10 a 1 del migdia, l’Associació Fotogràfica Alternativa d’Esparreguera instal·larà un photocall nadalenc al vestíbul de Can Pasqual. D’altra banda, el concert solidari de nadales rocieras del Coro Rociero Santa Eulàlia que s’havia de celebrar dissabte a la tarda al Patronat Parroquial ha quedat cancel·lat per motius de salut dels integrants de la formació.