Tanca
Promoció Econòmica 20 d’octubre de 2025

La Fira del Vi i de la Gastronomia celebra la seva 11a edició amb una gran afluència de públic

L’esdeveniment va reunir dissabte més de 3.200 persones a la plaça del Centre i va tancar aquesta edició amb 4.168 tiquets de copes venuts i 2.214 tapes servides, a càrrec dels 10 cellers i bodegues participants i dels 5 estands de restauració local. A més, la fira va estrenar noves propostes, com una demostració de cuina, un taller de cuina infantil i La Barrikada, la primera cursa de barriques catalanes

L’11a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia va reunir dissabte més de 3.200 persones a la plaça del Centre, que van gaudir dels vins oferts pels 10 cellers i bodegues participants i de les propostes culinàries dels 5 estands de restauració local. L’esdeveniment va tancar aquesta edició amb 4.168 tiquets de copes venuts i 2.214 tapes servides. La fira va incorporar diverses activitats paral·leles, entre les quals algunes novetats com la demostració de cuina en directe amb degustació, organitzada per l’Associació Gastronomia i Turisme d’Esparreguera (AGT) i el restaurant La reVolta, que va reunir 70 assistents i va servir 50 tastos; el taller de cuina infantil, amb la participació de 15 nens i nenes, i la primera edició de La Barrikada, la cursa de barriques catalanes, que va comptar amb 8 equips i una parella infantil. També es van repetir activitats consolidades, com l’esmorzar de forquilla, amb 35 comensals, i el concurs de tast, amb 10 parelles participants.

La regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha fet una valoració molt positiva de l’11a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia d’Esparreguera. “Un any més, i ja en són onze, la plaça del Centre s’ha omplert a vessar i, malgrat la pluja que de primera hora de la tarda, la ciutadania ha sortit a gaudir tant de les noves activitats organitzades com de l’alta qualitat dels vins i bodegues presents en aquesta edició”, ha destacat Vilardosa. La regidora ha subratllat, a més, que enguany la fira ha posat un especial èmfasi en la gastronomia, amb la presentació de l’Associació Gastronomia i Turisme d’Esparreguera (AGT), així com amb un showcooking i un taller de cuina infantil protagonitzats per productes del Parc Rural de Montserrat.

Per la seva banda, la presidenta d’AGT Esparreguera, Conchi Aragón, ha assegurat que “no tinc paraules per descriure el que vam viure dissabte; com a entitat ens hi jugàvem molt i es van superar les expectatives tot i la pluja”. Segons Aragón, “la 11a edició s’ha construït sobre una base sòlida, fruit de les deu anteriors, i amb un format renovat pensat per a públics diversos hem aconseguit una fira més dinàmica, propera i professional”. També ha destacat “la varietat de la proposta gastronòmica, a l’alçada de la restauració local, i l’èxit de participació de les activitats, especialment el taller de cuina infantil, que va atraure un perfil diferent d’assistents”. Finalment, ha posat en valor “la col·laboració de l’Ajuntament i la confiança que, junts, farem d’Esparreguera un referent per a professionals i amants del vi i la gastronomia”.

La Fira del Vi i de la Gastronomia, organitzada per l’Associació Gastronomia i Turisme i l’Ajuntament d’Esparreguera amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha comptat en aquesta edició amb deu carpes de bodegues i cellers: Ca n’Estruc, Can Paloma, Xavier Mas - El Rebost del Montserratí i Vila Viniteca d’Esparreguera, Celler Cadevall d’Olesa de Montserrat, Ramón Canals de Castellví de Rosanes, Sumarroca del Penedès, Vinyes Domènech del Montsant, Torelló viticultors d’Osona i Barzen d’Alemanya.  A banda de vins i caves, també hi ha hagut oferta gastronòmica de la mà de cinc restauradors de la vila, Cal Sant, Mamy’s Food, Gust de Gla, La reVolta i Cal Duran - Associació Gastronomia i Turisme d’Esparreguera.