Tanca
Cultura i Festes Societat Comerç 29 de novembre de 2019

La il·luminació nadalenca dels carrers d’Esparreguera s’encendrà aquesta tarda

L’encesa de llums serà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de l'Ajuntament i anirà acompanyada d'una videoprojecció i una mostra de ball. Seran els actes que, de manera simbòlica, serviran d’obertura a la campanya de comerç local i les festes de Nadal

Esparreguera encendrà aquesta tarda la il·luminació nadalenca dels carrers de la vila donant així el tret de sortida a la campanya de comerç local i les festes de Nadal. L'acte d'encesa de llums tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de l'Ajuntament i comptarà amb la presència de l’alcaldessa accidental María Vallejo, en substitució d’Eduard Rivas, el regidor de Cultura, Juan Jurado, i el regidor d’Urbanisme i Paisatge Urbà, Rogeli de la Cruz. L'encesa anirà acompanyada d'una videoprojecció i una mostra de ball.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Esparreguera,Juan Jurado, ha assegurat en declaracions a l’emissora municipal que “sembla que cada any encenem les llums de Nadal més aviat, però és una manera de donar més caliu a la celebració d’aquestes Festes i donar més marge per pair-les”. Juan Jurado també ha destacat la participació de moltes entitats de la vila en les activitats programades. Des de la Secció Sardanista de La Passió a l’Associació en Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, passant pel Col·lectiu de Pessebristes, els Amics del Campanar, l’Esplai La Lluna, La Passió, la FEDE o la Colla de Diables, entre d’altres.

Pes especial assumeix la Biblioteca Municipal L’Ateneu, que té una extensa programació de Nadal; així com Esparreguera Comerç, que s’encarrega de la Fira de Santa Llúcia que tindrà lloc el dissabte 14 de desembre, juntament amb l'Associació d'Artesans i l'Ajuntament d'Esparreguera. El regidor de Cultura ha celebrat especialment la participació de l’Escola Municipal de Música i Dansa, amb l’actuació de la Som Banda durant la Fira de Santa Llúcia; i el fet que també hi hagi activitats a barris com La Plana i Mas d’en Gall.

Campanya de Nadal d’Esparreguera Comerç

D’altra banda, Esparreguera Comerç inicia la campanya de Nadal aquest dissabte amb una activitat a la plaça de l’Ajuntament, a partir de dos quarts de 12 del migdia, amb una hora del conte, un taller de globoflèxia i maquillatge nadalenc a càrrec de la Petra. La vicepresidenta d'Esparreguera Comerç, Letícia Navarro, ha explicat a Ràdio Esparreguera que “la il·luminació nadalenca és un element important d’aquesta campanya de Nadal i els comerciants també decorarem els nostres establiments per complementar-la".

S’espera que la campanya de Nadal sigui un èxit, malgrat la prudència que manté el sector, i la vicepresidenta d’Esparreguera Comerç, que actualment compta amb 120 establiments adherits, ha anunciat que enguany impulsen la proposta “Compra, rasca i guanya” per substituir el tradicional sorteig d’una panera, una acció en què participen la majoria de comerços de l’entitat i que compta amb més de 100 premis, valorats en un total de 3.000 euros. Navarro també ha destacat l’organització el dissabte 14 de desembre d’una nova edició de la Fira de Santa Llúcia que enguany s’ubicarà al carrer dels Arbres, encara que altres comerços també podran posar aquell dia una paradeta davant del seu establiment.