Tanca
Esports 16 de gener de 2019

La presentació de la 10a edició de La Portals omple el Patronat Parroquial

La marxa BTT que dona la voltat a la muntanya de Montserrat se celebrarà els dies 6 i 7 d’abril amb un nou circuit reduït que complementarà el traçat clàssic i refermant la seva vessant solidària amb la col·laboració amb Asdent

El Patronat Parroquial d’Esparreguera es va omplir ahir per acollir la presentació de la 10a edició de La Portals, un dels esdeveniments claus del calendari esportiu de la zona i alhora un important nexe d’unió dels municipis del voltant de la muntanya de Montserrat. La marxa BTT que dona la voltat a Montserrat se celebrarà els dies 6 i 7 d’abril amb un nou circuit reduït i refermant la seva vessant solidària amb la col·laboració amb Asdent.

Durant la presentació l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va destacar que “la Portals és una prova esportiva consolidada, però sobretot cal posar en valor tot el que implica: la cohesió dels municipis del voltant de la muntanya, l’arrelament de la iniciativa al territori i tot el que mobilitza i aglutina a nivell de voluntaris – més de 300 - i esportistes”. Eduard Rivas es va mostrar orgullós que Esparreguera sigui la primera localitat on es presenta la cursa fora dels quatre portals d’entrada a Montserrat i va recordar que el municipi forma part del traçat de La Portals des de la primera edició i “compta amb voluntaris de l’ADF i la Policia Local que s’hi aboquen”.

També va estar present a l’acte el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que va ressaltar “la fita immensa” que suposa arriba a la desena edició i va assegurar que “La Portals és diferent a les curses que es fan setmanalment a Catalunya per l’entorn de la muntanya de Montserrat i per l’entusiasme dels seus organitzadors”.

La Portals aglutina 1.500 esportistes durant un cap de setmana, el 6 i 7 d’abril, dedicat al ciclisme de muntanya i a donar a conèixer el territori. En aquest sentit, un dels impulsors de la marxa i membre de l’organització, Pepe Cuevas, va explicar que aquest any s’estrena una nova modalitat, La Portals Half, amb “un recorregut molt assequible per a totes aquelles persones que volen formar part de la Portals afrontant 38 quilòmetres i 850 metres de desnivell”. Aquest nou circuit se suma a la Portals Clàssic, que dona la volta sencera a la muntanya de Montserrat amb un recorregut de 60 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell; i a la Portals Solidària, una pedalada de 12 quilòmetres per recaptar diners per l’associació Asdent, que busca finançament per a la recerca d’aquesta malaltia minoritària.

Per aquesta desena edició, l’organització volia que l’homenatjada fos una dona referent del ciclisme de muntanya, per això la cursa té com a padrina la Sandra Santanyes, 15 vegades campiona d’Espanya i recent guanyadora de la Brasil Ride 2018.

L’acte va estar presentat pel periodista esportiu Raül Llimós i va comptar amb la presència de diversos esportistes del món del ciclisme i la muntanya, a més de l'homenatjada, com la corredora Núria Picas i els ciclistes Israel Núñez, Albert Balcells, Ángel Edo, Marta Vilajosana, Ismael Ventura, Sílvia Rovira, Anna Ramírez i Celestino Prieto; així com dels alcaldes dels portals – Collbató, el Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat-, i el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, entre altres autoritats i representants d’entitats de la zona.