La segona fase del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) arrenca dimecres a les 5 de la tarda a Can Pasqual amb una trobada per crear tres comissions de treball que dissenyin els tres projectes més votats al I Fòrum Esparreguera Educa. Aquestes comissions estaran constituïdes per ciutadans i ciutadanes que, amb un acompanyament tècnic, treballaran propostes per fer créixer l’estima per Esparreguera, reduir l’abandonament escolar prematur i ampliar la relació escola-societat.
El PEC és un instrument estratègic i participatiu que ajuda a definir el model de ciutat educadora i a ordenar les polítiques educatives locals. La primera fase es va iniciar el novembre de 2016 i estava orienta a la diagnosi i a la projecció estratègica amb la formulació de 20 reptes educatius. L’inici de la segona fase depenia del suport tècnic de la Diputació de Barcelona. “No ha estat fins a finals del 2018 que hem pogut comptar amb aquest suport, es tracta del suport tècnic d’una sociòloga que ja havia ajudat durant la primera fase i que, per tant, coneix perfectament el projecte i serà l’encarregada de coordinar-lo”, explica el regidor d’Educació, Antonio Ferre.
Per iniciar aquesta segona etapa es realitzarà dimecres una primera reunió en la que es constituirà el grup impulsor i tres comissions de treball. Antonio Ferre subratlla que la reunió està oberta a la participació de tota la ciutadania: “Busquem que el perfil dels participants sigui el més variat possible, no ens centrem només en persones que estiguin vinculades al món de l’educació, volem que s’hi involucri gent de tots els sectors: infants, joves, entitats, persones grans, persones a l’atur, comerciants...”.
Aquestes persones podran formar part d’una de les tres comissions que es crearan: “M’estimo Esparreguera”, que té per objectiu fer créixer l’estima per la vila i el coneixement de l’entorn i les activitats que s’hi fan; “Posem-ho en Marxa”, que pretén reduir l’abandonament escolar prematur, reforçant la continuïtat en els estudis després de l’ESO, amb orientació i informació a les persones joves i famílies; i “Comunitat d’Aprenentatge”, que vol potenciar la participació de les famílies en l’educació dels seus fills i filles i ampliar la relació escola-societat. Les persones interessades es poden presentar directament a la reunió o enviar prèviament un correu electrònic a [email protected].
Les comissions es reuniran quinzenalment, els dies 31 de gener, 14 i 28 de febrer i 14 de març, per tal de dissenyar pas a pas els projectes que ajudaran a fer d’Esparreguera una vila educadora. Aquestes propostes es validaran per les vies institucionals requerides en cada cas i pel grup impulsor, un grup format per la ciutadania que té la funció de vetllar pel compliment dels reptes i objectius del PEC. “Els projectes es presentaran al II Fòrum Esparreguera Educa, que tindrà lloc a l’abril, de maig a octubre farem un seguiment de totes les accions pilot que es faran per testar cadascun dels tres projectes i a l’octubre tancaríem la segona fase del PEC”, explica el regidor d’Educació.
Comparteix aquest contingut