Tanca
Mobilitat 1 d’agost de 2023

La zona blava d’Esparreguera és gratuïta durant tot el mes d’agost

Avui l’Ajuntament ha desconnectat els parquímetres fins al 31 d'agost per la reducció de la necessitat d’aparcament de rotació durant aquest mes d’estiu. El servei tornarà a funcionar amb les tarifes i horaris habituals, de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre, a partir de l’1 de setembre

Des d’avui i fins a finals d’agost es pot aparcar de manera gratuïta en totes les places d’aparcament de zona blava d’Esparreguera. El servei tornarà a funcionar amb normalitat l’1 de setembre, coincidint amb el retorn a l’activitat habitual de la majoria de la població i la conseqüent recuperació de la pressió d’aparcament. Aquest serà el vuitè any consecutiu que l’Ajuntament d’Esparreguera desconnecta els parquímetres durant tot el mes, de l’1 al 31 d'agost ambdós inclosos, perquè la necessitat d’aparcament de rotació es redueix considerablement durant aquestes dates.

El municipi disposa actualment de 258 places de zona blava que es concentren a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, la plaça de Santa Anna, els carrers de Sant Joan i Sant Miquel, la plaça de Santa Eulàlia, els carrers del Mestre Tomàs Cabeza i la via Mil·lenari i els carrers Montserrat, Bruc, Ferran Puig i Gorgonçana. Els dies de funcionament del servei són de dilluns a dissabte, amb horari de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre. Resten exclosos de pagament, la tarda de dissabte i el matí i la tarda de diumenge i festius. Aquesta tarifa s’aplica durant tot l’any, exceptuant el mes d’agost, quan aparcar a la zona blava és gratuït.

Durant la resta de mesos de l'any, la zona blava d’Esparreguera incorpora la primera mitja hora gratuïta diària per a tots els vehicles, que es controla mitjançant la introducció de la matrícula. El pagament s’efectua mitjançant els parquímetres situats als punts d’estacionament o amb l’aplicació per a dispositius mòbils elparking, que permet fer la mateixa funció d’acumulació de saldo i cobrament pel temps consumit.