Tanca
Educació 11 de febrer de 2021

Les escoles i instituts públics d’Esparreguera faran jornades de portes obertes virtuals

Els centres publicaran vídeos informatius sobre el projecte educatiu a les seves pàgines web i també han organitzat trobades online per a resoldre els dubtes de les famílies. Del 3 al 10 de març es faran les de les escoles d’infantil i primària, mentre que els instituts han programat diferents sessions per a l’ESO, Batxillerat, el PFI i el cicle de grau superior

Les jornades de portes obertes de les escoles i instituts públics d’Esparreguera en el marc del procés de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2021-2022 es faran de manera virtual. Així ho han acordat tots els centres d’educació infantil, primària i secundària públics del municipi, que han descartat fer atenció presencial amb cita prèvia atenent a raons de seguretat vinculades amb l’actual situació d’emergència sanitària i per coherència amb les mesures que s’han pres des de l’inici de curs, que restringeixen l’accés de les famílies als equipaments escolars. A partir del dia 1 de març, les famílies trobaran a les webs dels centres vídeos informatius per a conèixer el projecte educatiu i les característiques de cadascun d’ells. A més, a partir del mes de març s’organitzaran sessions virtuals amb els equips directius de les escoles i instituts per atendre i resoldre tots els dubtes i consultes. Sí que faran jornades presencials els dos centres educatius concertats del municipi, l’Escola Cooperativa El Puig i l’Estel. La presentació de sol·licituds de preinscripció es podrà fer del 15 al 24 de març per a educació infantil de segon cicle i educació primària, del 17 al 24 de març per a l’ESO i de l’11 al 17 de maig per a Batxillerat.

Les trobades online dels centres d’educació infantil i primària amb les famílies es faran de 3 al 10 de març i totes tindran lloc a les 5.30 de la tarda. El dimecres 3 de març començarà l’Escola Mare de Déu de la Muntanya, el dijous 4 serà el torn de l’Escola Montserrat, el dilluns 8 farà la trobada l’Escola Les Roques Blaves, el dimarts 9 l’Escola Pau Vila i el dimecres 10 de març, l’Escola Taquígraf Garriga. Per poder participar en aquestes trobades, prèviament caldrà posar-se en contacte amb els centres, a través del correu electrònic que cadascun indicarà a la seva pàgina web, i sol·licitar l’enllaç a la reunió. Es demana a les famílies que abans d’assistir a la trobada virtual visualitzin els vídeos de presentació i llegeixin tota la informació que estarà disponible a la web perquè així, durant la sessió, els membres de l’equip directiu atenguin i resolguin tots els dubtes que puguin tenir en relació al projecte educatiu i altres informacions rellevants del funcionament del centre. Les escoles concertades del municipi sí que faran jornades de portes obertes presencials seguint els protocols aprovats pel Departament d’Educació, que indiquen que s’han de fer amb cita prèvia, grups reduïts i seguint les mesures sanitàries. L’Escola Cooperativa El Puig les farà divendres 26 de febrer a les 5.15 de la tarda i dissabte 6 de març a les 10 del matí i per assistir-hi caldrà trucar prèviament a l’escola per a concertar la cita. Per la seva banda, l’Escola Estel farà entrevistes individuals amb cita prèvia, que caldrà reservar a través de la seva pàgina web, els dissabtes 6 i 13 de març de 10 del matí a 1 del migdia.

Pel que fa als instituts públics de la vila, l’Institut El Cairat farà les reunions virtuals per a l’ESO el dimarts 2 de març a les 7 del vespre i el dijous 11 març a les 5.30 de la tarda; la de Batxillerat el dimarts 27 d’abril a les 7 del vespre i el dijous 29 d’abril a les 5.30 de la tarda; i la del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics el dimarts 27 d’abril a les 5.30 de la tarda. Per la seva banda, l’Institut El Castell ha programat les trobades informatives sobre l’ESO per dimarts 2 de març a les 5.30 de la tarda i dijous 11 març a les 7 del vespre. Les de Batxillerat seran el dimarts 4 de maig a les 5.30 de la tarda i el dimecres 5 de maig a les 7 del vespre; i la del cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’actuació teatral es farà el dijous 13 de maig a les 6 de la tarda.