Tanca
Esports 31 d’agost de 2023

Les instal·lacions esportives de Can Pasqual obren temporada amb mobiliari renovat i noves activitats dirigides

La piscina i el gimnàs de Can Pasqual començaran la nova temporada demà 1 de setembre amb nou mobiliari en els vestidors i amb tres noves activitats dirigides que ampliaran l’oferta existent: Core, Esquena sana i Crosstraining. Es mantenen els abonaments i les tarifes aplicats des de la passada temporada

Els equipaments esportius de Can Pasqual obriran portes aquest divendres 1 de setembre amb novetats en la seva programació d’activitats dirigides i amb el mobiliari dels vestidors renovat. Durant la parada del mes d’agost, a més, s’han realitzat diferents millores i tasques de manteniment a les instal·lacions per deixar-les a punt de cara a l’estrena de la nova temporada. Pel que fa a les tarifes i les bonificacions, es mantenen les de la passada temporada, regulades a l’ordenança fiscal número 26, que fixa els preus dels serveis esportius prestats per l’Ajuntament. Les instal·lacions esportives de Can Pasqual tornaran demà al seu horari habitual de 7 del matí a 10 de la nit de dilluns a divendres, de 10 del matí a dos quarts de 2 de la tarda i de quatre de la tarda a vuit del vespre els dissabtes, i de 10 del matí a 2 de la tarda els diumenges. 

Una de les importants novetats que presentaran les instal·lacions esportives de Can Pasqual en la seva reobertura serà el canvi de mobiliari als vestidors, que ha estat completament renovat amb una inversió valorada en 50.000 euros. El canvi de mobiliari ha inclòs la substitució de les taquilles, els bancs i els penjadors i també ha suposat el reemplaçament dels dos canviadors de nadons del vestuari femení i la instal·lació d'un de nou al vestuari masculí. El nou mobiliari combina els colors blau i blanc i dona un aspecte renovat als vestidors de tota la instal·lació. D’altra banda, durant el mes d'agost els serveis de manteniment de la brigada també han condicionat l'equipament per a la posada a punt de totes les instal·lacions, com les sales d'activitats, la piscina, la zona de relaxació i s'ha millorat la climatització de la zona de musculació.  

D’altra banda, les activitats noves que s'afegeixen a l'oferta esportiva de Can Pasqual per aquesta temporada seran tres: Core, Esquena sana i Crosstraining. L'activitat del Core combina diferents exercicis de musculació centrats exclusivament en la zona dels abdominals, lumbars, pelvis, glutis i musculatura profunda de la columna. Aquestes sessions es duran a terme els dimarts i dijous de 9 a 9.25 del matí. L'oferta de les activitats de cos i ment s'amplia amb la incorporació de les sessions d'Esquena sana, les quals se centraran a prendre consciència del cos a través de postures i moviments precisos, i  es faran els dilluns i els dimecres de 10.30 a 11.20 del matí. I finalment, l'activitat de Crosstraining, que es basa en un entrenament d'alta intensitat on es realitza una seqüència d'exercicis amb material o amb el propi pes corporal, es durà a terme els dilluns de 9 a 9.50 de la nit i els dimecres de 7 a 7.50 del matí. 

Les activitats dirigides que no continuaran a partir d’aquest setembre són Ritmes d’Or, Aeroritmes i l’entrenament funcional per a joves, que s’han eliminat de l’oferta d’enguany donada la seva escassa demanda i el fet no van acabar de funcionar. Aquesta renovació en l’oferta d’activitats dirigides de Can Pasqual s’ha dut a terme després d’un estudi en què han participat  63 usuaris i usuàries, per tal de detectar millores i possibles canvis en el seu funcionament. La regidora d’Esports, Desirée Gómez, ha explicat que “des de l’Ajuntament, juntament amb l’empresa concessionària de les activitats, es va fer una valoració de l’oferta esportiva de Can Pasqual en base a l’estudi d’assistències de cada activitat i els resultats de les enquestes realitzades als usuaris i s’ha reorganitzat la graella segons les necessitats detectades”.  D’altra banda, pel que fa a futures inversions a la piscina coberta, la regidora ha apuntat que “és una prioritat per aquest mandat, però estem pendents d’elaborar el Pla d’Inversions Municipal (PIM) per analitzar quines es podran dur a terme”. 

La instal·lació esportiva de Can Pasqual està composta pels següents espais: piscina gran, amb un aforament de 18 persones amb franges d’1 hora; piscina petita, amb un aforament de tres unitats familiars i granges de 30 minuts; la sala d'activitats amb franges de 50 minuts les quals podrà variar el seu aforament segons la tipologia d’activitat; la sala de Fitness, amb un aforament de 40 persones amb franges d’1 hora, i la zona de Relaxació (amb jacuzzi, sauna i bany turc) amb aforament de 12  persones amb franges de 30 minuts. L’horari d’obertura de les instal·lacions serà de 7 del matí a 10 de la nit i l’accés als equipaments es farà sempre amb cita prèvia i control d’accés per tal de no superar el màxim d’aforament permès. A aquest efecte s’ha habilitat l’aplicació mòbil CONNECTA, descarregable tant per sistemes Android com per iOS, a tots els abonats per poder-hi accedir, tot i que també es podrà fer la reserva per via telefònica o presencial.