Tanca
Esports 14 de gener de 2019

Més de dues-centes persones assistiran a la presentació de La Portals

Esparreguera acollirà demà la presentació de la desena edició de La Portals, una marxa no competitiva de BTT que recorre els quatre portals de Montserrat, Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol, i que, per primer cop, es presenta fora d’aquests quatre municipis.

La presentació de La Portals tindrà lloc al Patronat Parroquial a dos quarts de sis de la tarda, en un acte que comptarà amb més de dos-cents assistents, entre els quals s’hi comptaran destacades personalitats i esportistes de relleu. És per aquest motiu que només s’hi podrà accedir amb invitació.

Pepe Cuevas, un dels impulsors de la marxa i membre de l’organització, ha explicat a Ràdio Esparreguera perquè s’ha escollit la vila per fer aquesta presentació, essent el primer cop que es fa fora dels quatre portals de Montserrat: “Com a organització volíem utilitzar l’altaveu que suposa Esparreguera per tal de fer un pas més i donar a conèixer més l’esdeveniment. La veritat és que estem molt contents perquè ens estem trobant molt còmodes en tot el procés de l’organització”.

La Portals recorre els quatre portals de Montserrat, Collbató, El Bruc, Monistrol de Montserrat i Marganell, però en els seus 60 kilòmetres de recorregut també passa per Esparreguera, per la zona dels Blaus, així com per les poblacions d’Olesa de Montserrat i Castellbell i el Vilar. La marxa al voltant de la muntanya de Montserrat tindrà lloc el 7 d’abril i les inscripcions per a la cursa s’obriran el mateix dia 15 de gener coincidint amb l’hora de la presentació.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la introducció d’un nou recorregut, més curt, de 38 kilòmetres. Aquesta nova modalitat ‘half’ compartirà el mateix inici amb la modalitat tradicional fins a Can Massana, però després girarà cap a Sant Pau de la Guardia, baixarà cap a Esparreguera i finalitzarà a Collbató. Pepe Cuevas ha explicat el perquè d’aquesta nova modalitat: “Ens permet que aquelles persones que no s’atreveixin a fer La Portals de 60 kilòmetres tinguin l’oportunitat d’acceptar el repte de la de 38 i que, en un futur, puguin fer tot el recorregut complet”.

Presonalitats assistents a la presentació

Entre les autoritats que assistiran a la presentación hi haurà l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio. També hi haurà l’homenatjada d'aquesta edició, Sandra Santanyes, homenatjats d’altres edicions com Ángel Edo, ciclista; Núria Picas, corredora de muntanya; Israel Núñez, ciclista de muntanya i ciclocròs; Kiku Soler, corredor de curses de muntanya; Marta Vilajosana, ciclista olímpica; i Albert Balcells, exprofessional de BTT; així com els ciclistes Ismael Ventura, Sílvia Rovira, Anna Ramírez i Celestino Prieto.

En aquesta 10a edició l’homenatjada serà la ciclista catalana Sandra Santanyes, 15 vegades Campiona d’Espanya de BTT. Santanyes té més de 30 podis als Campionats Nacionals, 50 podis a Copes d’Espanya de BTT, ha guanyat l’Andalucía Bike Race 2014, el Madrid-Lisboa 2014 i 2015, el Tour de France “Hexagonal”, la Douro Bike Race 2012 i 2013 i la Brasil Ride 2018.

L’acte de presentació de la 10a edició de La Portals tindrà lloc demà dimarts 15 de gener a 2/4 de 6 de la tarda al Patronat Parroquial d'Esparreguera.